منابع حقوق بشری از ادامه بلاتکلیفی و فشارها بر شماری از بازداشتشدگان در شهرهای مختلف خبر دادهاند.
به گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، عباس (مجاهد) کورکوری، محبوس در زندان اهواز، از تماس تلفنی و ملاقات محروم بوده و علی رضایی، معترض بازداشتشده در زندان تهران بزرگ، نیز همچنان در بلاتکلیفی بسر میبرد.
بنا بر این گزارش، مجاهد کورکوری، متهم به «محاربه» و «افساد فی الارض»، از اوایل آبان در سلول انفرادی زندان شیبان اهواز محبوس بوده و از تماس تلفنی و ملاقات با خانواده نیز محروم شده است.
در حالیکه حکومت ایران او را به قتل کیان پیرفلک، کودک جانباخته در ایذه، متهم کرده، خانواده پیرفلک با رد این ادعا تاکید کردهاند که تیراندازی نیروهای حکومتی موجب کشتهشدن این کودک شده است.
هرانا همچنین از ادامه بازداشت علی رضایی، از معترضان بازداشتشده در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، خبر داده است.
بنا بر این گزارش، علی رضایی پس از گذشت بیش از یازده ماه از بازداشتش، همچنان بصورت بلاتکلیف در زندان تهران بزرگ بسر می برد.
رضا شفاخواه، وکیل این معترض بازداشتشده، روز پنجشنبه ۲ آذر، از رد درخواستش برای رسیدگی به این پرونده در دادگاه اطفال و ارجاع آن به دادگاه انقلاب خبر داد.
به گزارش هرانا، مرتضی نورمحمدی نادارلی (نظرلو)، شهروند زندانی در بازداشتگاه اداره اطلاعات تبریز، نیز پس از گذشت هفتاد روز از بازداشتش همچنان بلاتکلیف است.
بنا بر این گزارش، این شهروند ساکن شهرستان شبستر، در آذربایجان شرقی، با اتهاماتی از قبیل «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» و «عضویت در گروه جهت اقدام علیه امنیت ملی کشور» مواجه است.
از سوی دیگر، شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران از اجرای قریبالوقوع حکم زندان برای عاتکه رجبی، معلم اخراجی، خبر داده است.
این تشکل صنفی در کانال تلگرامیاش اعلام کرده که دادگاه اجرای احکام مشهد عاتکه رجبی را برای اجرای حکم زندان تعزیری فراخوانده و این فعال صنفی معلمان باید روز شنبه ۴ آذر خود را به دادگاه معرفی کند.
دادگاه تجدیدنظر خراسان به تازگی حکم شش ماه زندان عاتکه رجبی را تائید کرده بود.
بنا بر گزارش شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، او دو ماه به حبس تعزیری محکوم شده و چهار ماه حبس او هم به مدت پنج سال تعلیق شده است.
دیدهبان حقوق بشر به تازگی در بیانیهای از اقدام مقامات جمهوری اسلامی در افزایش سرکوب مخالفان از طریق ارعاب، دستگیری و پیگرد انتقاد کرد.