ضرب و جرح، محرومیت درمانی و بلاتکلیفی متهمان سیاسی در زندان‌های ایران

رسانه‌های حقوق بشری از ضرب و جرح آزاد عباسی، زندانی سیاسی، در زندان قروه در استان کردستان، به دست چند تن از زندانیان جرائم عادی و محرومیت او از دسترسی به خدمات پزشکی پس از این رویداد خبر داده‌اند.

به گزارش سازمان حقوق بشری «هه‌نگاو»، آزاد عباسی، رئیس هیئت مدیره انجمن فرهنگی «نوژین» و معلم زبان کردی، که بدون رعایت اصل تفکیک جرایم در کنار متهمان عادی نگهداری می‌شود، در روزهای گذشته دست‌کم دو بار از جمله در روز ۲۹ آبان مورد حمله این زندانیان قرار گرفت.

دادگاه تجدیدنظر، این فعال سیاسی و مدنی اهل دهگلان را به اتهامات « تبلیغ علیه نظام» و «توهین به رهبری» به یک سال حبس محکوم کرده و او از روز ۱۰ آبان برای گذراندن دوران محکومیت خود به زندان قروه منتقل شده است.

پیشتر هم شماری از فعالان حوزه زبان کُردی و اعضای هیئت مدیره انجمن فرهنگی «نوژین» از جمله سوما پورمحمدی و محمد مرادی نِصاری با برخوردهای قضایی و احکام اخراج از محل اشتغال مواجه شده‌ بودند.

جاوید رحمان، گزارشگر پیشین ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران، در نشستی به میزبانی اندیشکده آتلانتیک تاکید کرده بود که «اقلیت‌های قومی و دینی» در ایران با «تعقیب و آزار سازماندهی‌شده» روبرو هستند.

ادامه محرومیت درمانی طاهر نقوی در زندان اوین

هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، از محرومیت درمانی طاهر نقوی، وکیل دادگستری محبوس در زندان اوین، به رغم «بیماری پروستات» و «مشکلات ستون فقرات» خبر داده است.

این وکیل محبوس تاکنون چنیدن بار به دلیل خودداری از پوشیدن لباس زندان و استفاده از دستبند و پابند، از اعزام به بیمارستان و انجام معاینات پزشکی محروم شده است.

طاهر نقوی که به اتهامات «تبلیغ علیه نظام» و «اجتماع و تبانی» به شش سال حبس و مجازات‌های تکمیلی محکوم شده به‌تازگی هم با شکایت مسئولین زندان اوین در پرونده‌ای جدیدی با اتهامات «اخلال در نظم عمومی» و «توهین به مأمورین زندان» مواجه شده است.

ادامه بلاتکلیفی امان جلالی‌نژاد و مهدی معمار در زندان اهواز

هرانا همچنین از ادامه بلاتکلیفی امان جلالی‌نژاد و مهدی معمار در زندان شیبان اهواز خبر داد و نوشت که با گذشت بیش از هفت ماه از بازداشت این دو متهم سیاسی، هنوز هیچ دادگاهی برای رسیدگی به اتهامات آنها تشکیل نشده است.

بر اساس این گزارش، مسئولان قضایی تاکنون با آزادی این دو زندانی سیاسی با قرار وثیقه مخالفت کرده و تصمیم‌گیری درباره روند پرونده آنها را به اداره اطلاعات اهواز مربوط دانسته‌اند.

آنها در خردادماه سال جاری به همراه چهار تن دیگر در پرونده‌ای مشترک به اتهاماتی از قبیل «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی»، «تبلیغ علیه نظام»، «محاربه» و «افساد فی الأرض» متهم شده‌اند.

ابراز نگرانی درباره وضعیت سلامتی ابراهیم مددی

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران با ابراز نگرانی نسبت به وضعیت سلامتی ابراهیم مددی، کارگر زندانی و عضو هیات موسس سندیکای کارگران شرکت واحد، مقامات قوه قضاییه و زندان را مسئول سلامتی او دانستند.

بر پایه اطلاعیه این شورا، ابراهیم مددی که با مشکلات جسمی متعدد جدی از جمله دیابت، فشار خون و کاهش شنوایی دست و پنجه نرم می‌کند، روز ۲۱ مرداد سال جاری بار دیگر بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.

نهادها و فعالان حقوق بشری همواره از وضعیت حقوق بشر در ایران انتقاد کرده‌اند.

اتحادیه اروپا روز چهارشنبه ۳۰ آبان پس از تصویب قطعنامه کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد علیه جمهوری اسلامی، با ارائه گزارشی از وضعیت حقوق بشر در ایران ابراز نگرانی کرد.

این گزارش که درباره وضعیت حقوق بشر در ایران در سال گذشته تنظیم شده، وضعیت حقوق زنان، آزادی بیان و امنیت روزنامه‌نگاران، شرایط مدافعان حقوق بشر و خانواده‌های آنها را «وخیم» توصیف کرده و استفاده گسترده از مجازات اعدام در ایران را به شدت محکوم کرده است.