منابع حقوق بشری از کشته شدن یک کولبر در پی تیراندازی ماموران جمهوری اسلامی و تداوم بازداشت شهروندان در شهرهای پاوه و ارومیه خبر دادهاند.
به گزارش سازمان حقوق بشری «ههنگاو»، ارکان بالواسه، کولبر اهل روستای «جلیله» از توابع مریوان، شامگاه پنجشنبه ۳۱ خرداد، در اثر شلیک مستقیم نیروهای مرزی جمهوری اسلامی در کوهستان مرزی «تهته» در «سروآباد» کشته شده است.
بنا بر این گزارش، این کولبر ۲۹ ساله هنگام تیراندازی ماموران به سوی او، هیچ کالایی به همراه نداشته است.
به گزارش ههنگاو، پیکر این کولبر روز جمعه اول تیر، در روستای زادگاهش به خاک سپرده شده است.
تاکنون شمار زیادی از کولبران در مناطق مرزی ایران در پی تیراندازی ماموران جمهوری اسلامی کشته و مجروح شدهاند.
مأموران مسلح جمهوری اسلامی از جمله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دهههای گذشته با عنوان «مبارزه با قاچاق کالا» صدها کولبر و کاسبکار را هدف تیراندازی قرار دادهاند.
بهتازگی هم دادگاه انقلاب اسلامی ارومیه یک کولبر کُرد به نام ادریس آلی را به «اتهام ساختگی جاسوسی برای اسرائیل» به اعدام محکوم کرده است.
به گزارش سازمان حقوق بشر ایران، این کولبر که در کار قاچاق مشروب فعالیت داشت، تحت «شکنجه جسمی» قرار گرفته و «قربانی پروندهسازی دروغین وزارت اطلاعات» شده است.
از سوی دیگر، به گزارش ههنگاو، ماموران اطلاعات شهر پاوه، در استان کرمانشاه، در روزهای گذشته دستکم چهار تن از اهالی این شهر به اسامی زانا سعیدی، آرش ابراهیمی، شوان احمدی و مقداد بلَبزانی را با خشونت بازداشت کردهاند.
از اتهامات و محل نگهداری این افراد هیچ خبری منتشر نشده است.
ادامه بازداشت یک ورزشکار اهل بوکان
به گزارش شبکه حقوق بشر کردستان، پس از گذشت سه هفته از بازداشت افسانه شاهی، کوهنورد ۳۲ ساله اهل بوکان، او همچنان در بازداشتگاه اطلاعات سپاه پاسداران ارومیه نگهداری میشود.
بنا بر این گزارش، ماموران اطلاعات سپاه پاسداران روز ۱۰ خرداد با حمله به منزل خانوادگی این شهروند کُرد بدون ارائه حکم قضایی او را بازداشت کردند.
افسانه شاهی از حق ملاقات حضوری و دسترسی به وکیل محروم است و درباره اتهامات او خبری منتشر نشده است.
پسرخاله او، جعفر (دارا) امینی، هم روز ۲۶ خرداد به دست نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران در بوکان بازداشت شده است.
وزارت امور خارجه آمریکا در اردیبهشت سال جاری در گزارشی سالانه از بدترشدن وضعیت حقوق بشر در ایران خبر داده و از جمله به «خشونت یا تهدید به خشونت علیه گروههای قومی، از جمله اقلیتهای کُرد و بلوچ» به وسیله جمهوری اسلامی اشاره کرده بود.