خبرگزاری رویترز مینویسد تنش و کشمکشهای سیاسی داخلی ایران مانع احیا و بازسازی صنعت نفت بزرگ اما فرسوده این کشور نفتخیز شده است.
در پی اجرای برجام و پس از برگزاری کنفرانس نفت و گاز در ماه نوامبر در تهران که در آن ۱۳۵ شرکت نفتی در آن حضور داشتند، قرار بود ایران از سوم تا پنجم اسفند ماه کنفرانس نفتی دیگری در لندن برگزار کند.
انتظار میرفت نمایندگان نفتی ایران در این کنفرانس بتوانند به منظور جذب سرمایههای خارجی، جزئیات بیشتری از مدل جدید قراردادهای نفت و گاز را برای شرکت و سرمایه گذاران خارجی رونمایی کنند.
اما، اواخر ماه ژانویه، علی کاردور معاون شرکت ملی نفت ایران، از لغو این کنفرانس خبر داد و دلیل آن را تأخیر در صدور روادید برای نمایندگان نفتی ایران از سوی سفارت بریتانیا در ایران عنوان کرد.
دکتر احمد علوی استاد اقتصاد در دانشگاه سوئد به صدای امریکا میگوید، لغو کنفرانس، بودجه عمرانی کشور که قرار بود از طریق سرمایه گذاریهای خارجی تأمین گردد را به مخاطره انداخته است.
اما به گزارش رویترز، مدیران عامل شرکتهای نفت و برخی از اقتصاددانان، دلیل لغو کنفرانس را کشمکش های سیاسی بین دولت و جناح تندرو به ویژه در آستانه برگزاری انتخابات میدانند.
ایران به دلیل تحریمهای بین المللی علیه برنامه اتمی اش، متحمل میلیاردها دلار ضرر شده است و بازسازی صنعت نفت این کشور دست کم به ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد.
از این رو دولت حسن روحانی مدل جدیدی از قراردادهای نفتی تنظیم کرده، که برای شرکتهای نفتی سودآورتر از قراردادهای کشورهای رقیب بوده و نقشی کلیدی در جذب سرمایه گذاریهای خارجی خواهند داشت.
اما، جناح تندرو در ایران به شدت مخالف قراردادهای جدید است، که بیش از ۵۲ پروژه نفت و گاز را در بر میگیرند. آنها مفاد قراردادهای جدید را خلاف قانون اساسی میدانند.
رویترز به نقل از یکی از دیپلماتهای ارشد غربی میگوید، تندروها میدانند که بهبود وضع اقتصادی برای مردم، از اهمیت خاصی برخوردار است؛ از این رو آنها با تأخیر کنفرانس نفتی ایران در لندن، تلاش میکنند در آستانه انتخابات از محبوبیت بیشتر آقای روحانی جلوگیری کنند.