آیت‌الله خامنه‌ای: برجام به مجلس برود؛ برای رد یا تایید آن توصیه‌ای ندارم

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

با فرمان رهبر جمهوری اسلامی، توافق هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی در مجلس شورای اسلامی بررسی خواهد شد. آیت‌الله خامنه‌ای عنوان کرده که "مصلحت نیست" مجلس از بررسی برجام کنار گذاشته شود اما در عین حال گفت که توصیه‌ای به نمایندگان مجلس برای رد یا تایید توافق ندارد.

روز پنج‌شنبه رئیس و اعضای مجلس خبرگان رهبری با آیت‌الله خامنه‌ای دیدار داشتند و رهبر جمهوری اسلامی در این دیدار گفت: "درخصوص ابعاد حقوقی و قانونی این موضوع و اقتضائات آن، باید صاحب‌نظران و کارشناسان حقوقی نظر دهند اما از نگاه کلی، من معتقدم و به آقای رئیس‌جمهور هم گفته‌ام که مصلحت نیست، مجلس شورای اسلامی از موضوع بررسی برجام کنار گذاشته شود."

او همچنین تاکید کرد که "من در مورد نحوه‌ی بررسی و اینکه آن را رد کنند یا تصویب کنند هیچ توصیه‌ای به مجلس ندارم و این، نمایندگان ملت هستند که باید تصمیم بگیرند."

رهبر جمهوری اسلامی اعضای دولت را "برادران عزیز و صمیمی خود" توصیف کرد و گفت که این مسائل را پیش از این با آنها مطرح کرده اما حالا به اطلاع عموم می‌رساند.

آیت‌الله خامنه‌ای "طرف اصلی" مذاکره را دولت آمریکا دانست و انتقاد کرد که "مسئولان آمریکایی خیلی بد حرف می‌زنند و باید تکلیف این‌گونه حرف زدن‌ها روشن شود."

رهبر جمهوری اسلامی ضمن تایید این که "در مذاکرات در برخی موارد کوتاه آمدیم و برخی امتیازات را دادیم" هدف اصلی را برداشته شدن تحریم‌ها عنوان کرد. او هشدار داد: "اگر قرار است تحریم‌ها برداشته نشود، پس معامله‌ای هم در کار نخواهد بود، بنابراین باید تکلیف این موضوع مشخص شود."

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

حسین علیزاده، دیپلمات پیشین جمهوری اسلامی

به گفته آیت‌الله خامنه‌ای نظر او از ابتدا "برداشته شدن فوری تحریم‌ها بود" اما به طور تلویحی عنوان کرد که نظر دولت مبنی بر لغو چند مرحله‌ای تحریم‌ها را پذیرفته است: "دوستان در اینجا، این موضوع را به شکلی معنا کردند و ما هم مخالفتی نکردیم ولی تحریم‌ها باید برداشته شوند."

او تاکید کرده است: "اگر قرار است تحریم‌ها تعلیق شوند، ما هم اقداماتی را که باید انجام دهیم، در حد تعلیق و نه در سطح اقدام اساسی بر روی زمین، انجام خواهیم داد."

صحبت‌های آیت‌الله خامنه‌ای پایانی بر اختلاف چند ماهه دولت و طیفی از اصولگرایان است که خواستار بررسی متن توافق هسته‌ای در مجلس شورای اسلامی بودند. پیش از این، سید حسن فیروزآبادی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به عنوان عالی‌ترین مقام نظامی ایران گفته بود که مجلس شورای اسلامی نباید برجام (توافق جامع اتمی) را تصویب کند تا تبدیل به تعهدی حقوقی برای ایران نشود.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

مجتبی واحدی، روزنامه نگار

رهبر جمهوری اسلامی در سخنان خود بار دیگر یادآوری کرد که "ممنوعیت کامل مذاکره با طرف آمریکایی به‌جز در موضوع هسته‌ای" برای همه مسوولان ایرانی برقرار است و علت این ممنوعیت را "جهت‌گیری‌های آمریکا" دانست که از نظر او "درست در نقطه‌ی مقابل جمهوری اسلامی قرار دارد".