پس از هفت ماه بلاتکلیفی در بازداشت موقت، دستگاه قضایی سرانجام اتهام نیلوفر حامدی و الهه محمدی را «همکاری با آمریکا» اعلام کرد و از ارسال پرونده آنها به دادگاه انقلاب اسلامی خبر داد.
مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضائیه، روز چهارشنبه ۶ اردیبهشت، اتهامات این دو خبرنگار زندانی را «همکاری با دولت متخاصم آمریکا، اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام» عنوان کرد.
نیلوفر حامدی، خبرنگار روزنامه شرق، و الهه محمدی، خبرنگار روزنامه هممیهن، در پی پوشش اخبار مربوط به مرگ مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد، دستگیر و زندانی شدند.
در طول هفت ماه گذشته، مدیران روزنامههای شرق و هممیهن بارها با تاکید بر بیگناهی این دو خبرنگار اعلام کردهاند که آنها صرفا به وظیفه حرفهای و رسانهای خود عمل کردهاند.
صدها خبرنگار و فعال مدنی هم در اعتراض به بازداشت این دو روزنامهنگار، در نامههایی سرگشاده خواستار آزادی آنها شدهاند؛ تقاضایی که هر بار سکوت مقامهای قضایی را به دنبال داشته است.
فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران هم روز سهشنبه، ۵ اردیبهشت، در بیانیهای خواستار آزادی کیوان صمیمی و دیگر روزنامهنگاران زندانی در ایران شد.
کیوان صمیمی، رئیس انجمن دفاع از آزادی مطبوعات، تنها سه ماه پس از آزادی از زندان، روز ۳۱ فروردین، برای چندمین بار بازداشت شد.
روزنامهنگاران منتقد در ایران در موارد متعدد در معرض بازداشت و فشارهای امنیتی حکومت جمهوری اسلامی قرار گرفتهاند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
گفتگو با سیروان منصوری سخنگوی آژانس خبری موکریان درباره فشار بر روزنامهنگاران محلی
بنا بر بیانیه فدراسیون بینالمللی روزنامهنگاران، در حال حاضر ۱۸ خبرنگار در ایران پشت میلههای زندان به سر میبرند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
نگاهی به محدودیتهای جمهوری اسلامی برای روزنامهنگاران اقتصادی؛ گفتگو با امیر کلهر
در پی اعتراضات گسترده به مرگ مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد، ماموران امنیتی اقدام به بازداشت پرشمار خبرنگاران کردند.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
ویژه برنامه: روزنامهنگاری پس از مهسا
آمار بازداشتها به اندازهای افزایش یافت که کمیته حفاظت از روزنامهنگاران در گزارش سالانهاش در زمستان گذشته، ایران را به عنوان »بزرگترین زندان روزنامهنگاران در جهان معرفی کرد.