نشریات بریتانیایی از انتقال مراد طاهباز به هتلی در تهران خبر می‌دهند

مراد طاهباز - آرشیو

برخی از نشریات بریتانیایی به نقل از یک مقام وزارت خارجه بریتانیا، گزارش می‌دهند که مراد طاهباز، از زندان اوین به یک هتل در تهران منتقل شده است.

صدای آمریکا نمی‌تواند مستقلا صحت این گزارش را تایید کند.

وبسایت چند نشریه بریتانیایی از جمله گاردین و ایندیپندنت روز یکشنبه یکم فرودین، با انتشار این خبر به نقل از یک منبع متذکر شدند که او هفته پیش نیز برای مدت دو روز از زندان آزاد شده بود اما به زندان برگردانده شد.

دولت‌های بریتانیا و ایران هفته گذشت نسبت به آزادی نازنین زاغری رتکلیف و انوشه آشوری توافق کردند. این توافق نهایتا به خروج آنها از ایران انجامید درحالیکه این آزادی مشمول مراد طاهباز نشد و او اجازه خروج از ایران را نیافت.

همزمان با آزادی نازنین زاغری و انوشه آشوری، لیز تراس، وزیر امور خارجه بریتانیا اعلام کرده بود که مراد طاهباز، فعال محیط زیست ۶۶ ساله ایرانی‌تبار که تابعیت ایالات متحده را نیز دارد، به مرخصی فرستاده شده و تلاش برای خروج او از ایران ادامه دارد.

این فعال محیط زیست در بهمن ۹۶ همراه با هفت فعال دیگر محیط‌زیست توسط سازمان اطلاعات سپاه بازداشت و سپس به دلیل آنچه همکاری با «دولت متخاصم» عنوان شد، از سوی دادگاه به ۱۰‌سال زندان محکوم شد.

ترانه طاهباز، خواهر او، پیشتر به خبرگزاری رویترز گفته بود که برادرش روز جمعه به زندان منتقل شده و این انتقاد را مطرح کرده بود که مسائل سیاسی زیادی در سراسر جهان جریان دارد و مشکل برادرش به دست فراموشی سپرده شده‌است.

ترانه طاهباز گفت که «برادرش که از بیماری سرطان رنج می برد و تاکنون دو بار به کرونا مبتلا شده است.»

خانواده مراد طاهباز، وزارت خارجه بریتانیا را متهم کرده‌اند که پیگیری پرونده او را رها کرده است.

چند روز قبل نیز جیسون رضائیان، روزنامه نگار ایرانی-آمریکایی که پیشتر در ایران به اتهامی مشابه زندانی بوده‌است، عنوان کرد که خانواده مراد طاهباز به او گفته‌اند که مقامات ایرانی، او را به زندان بازگردانده‌‌اند.

این درحالی است که روز یکشنبه، راجر کارستنز، نماینده ویژه رئیس جمهوری ایالات متحده در امور گروگان‌ها، با انتشار توییتی به مناسبت نوروز، از او در کنار دیگر ایرانی‌ آمریکایی‌های زندانی در ایران یاد کرد و نوشت: «به باقر و سیامک نمازی، عماد شرقی، و مراد طاهباز (که دارای شهروندی بریتانیا هم هست) فکر می‌کنیم؛ آنهایی که باید بتوانند نوروز را در آزادی و در کنار عزیزانشان جشن بگیرند.»

بسیاری از تحلیلگران، جمهوری اسلامی را متهم می‌کنند که شهروندان خارجی و دوتابعیتی را با هدف فشار آوردن بر دولت‌های خارجی، بازداشت و از آنها به عنوان ابزاری برای چانه‌زنی استفاده می‌کند.