دومین جلسه دادگاه مهدی هاشمی، فرزند آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی، از چهرههای پرنفوذ نظام جمهوری اسلامی در ایران، روز یکشنبه در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی محمد مقیسه پست درهای بسته برگزار شد.
این جلسه نیز مانند جلسه روز قبل، به «قرائت کیفرخواست» اختصاص داشت. ادامه رسیدگی به پرونده مهدی هاشمی به جلسه بعدی دادگاه موکول شده اما به گفته محمود علیزاده طباطبایی، هنوز تاریخی برای آن اعلام نشده است.
اولین جلسه دادگاه مهدی هاشمی روز شنبه در دو نوبت صبح و عصر به صورت غیرعلنی برگزار شد. به گفته هوشنگ پوربابایی به دلیل «محرمانه» بودن جلسه، او نتوانست توضیح بیشتری درباره محتوای آن بدهد.
این در حالی است که مهدی هاشمی شب قبل از برگزاری دادگاه، در صفحه فیسبوک شخصی خود از این که فرصتی نصیب او شده تا «سرانجام افکار عمومی بدانند مهدی هاشمی کیست و چه کرده و با او چه کردهاند»، ابراز خوشحالی کرده بود.
با پیروزی محمود احمدینژاد در مقابل آیتالله هاشمی رفسنجانی در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۴، انتقادهایی علیه آقای رفسنجانی و خانواده او از طرف احمدینژاد و حلقه نزدیک به او مطرح شد، اما پس از حوادث انتخابات سال ۱۳۸۸، نام مهدی هاشمی، فرزند رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، به عنوان یکی از رهبران اعتراضات خیابانی، مطرح شد.
اختلاف آیتالله هاشمی رفسنجانی و فرزندان او با احمدینژاد و دولت او بر کسی پوشیده نبود و مهدی هاشمی پس از انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ از ایران خارج شد؛ اما در دوم مهر ۱۳۹۱ پس از حدود سه سال از بریتانیا به ایران بازگشت که در فرودگاه مورد بازجویی قرار گرفت، و یک روز بعد هنگامی که به دادسرای امنیتی مراجعه کرده بود، بازداشت شد.
او در آذر ماه ۹۱ و پس از گذراندن حدود ۲ و ماه ۳ هفته حبس، در نهایت با قرار وثیقه ۱۰ میلیارد تومانی آزاد شد.
تاریخ برگزاری دادگاه آقای هاشمی ابتدا اواسط اردیبهشت ماه سال جاری تعیین شده بود، اما به دلیل درخواست متهم برای مهلت بیشتر جهت آمادگی کافی، و نیز وجود «برخی نواقص در کیفرخواست» این پرونده به دادسرا برگشت و تاریخ دادرسی تغییر کرد.
یاسر و فائزه هاشمی، دیگر فرزندان آیتالله هاشمی که از ورود آنها به جلسه امروز دادگاه جلوگیری شد، تشکیل پرونده علیه برادر خود و برگزاری دادگاه را «سیاسی» میدانند. این در حالی است که مقامهای قضایی ایران، اتهامهای مطرح شده علیه آقای هاشمی را «اقتصادی و امنیتی» عنوان کردهاند.
فائزه هاشمی، خود نیز به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» در دیماه ۱۳۹۰ توسط یکی از شعب دادگاه انقلاب در تهران به ریاست قاضی صلواتی محاکمه شد و به ۶ ماه زندان و ۵ سال محرومیت از فعالیتهای سیاسی، فرهنگی و مطبوعاتی محکوم گردید.
دادگاه تجدید نظر، در اوایل فروردین ماه ۱۳۹۱ حکم دادگاه بدوی علیه خانم هاشمی را تائید کرد. وی در روز ۲۹ اسفند ماه همان سال، پس از گذراندن مدت محکومیتش، از زندان اوین آزاد شده است.