کارگران فولاد اهواز «کفن پوش» به خیابان آمدند؛ از شعار علیه روحانی تا تجمع مقابل خانه امام جمعه

بیش از یک ماه از تجمعات اعتراضی کارگران گروه ملی فولاد اهواز می گذرد

کارگران گروه ملی فولاد اهواز در ۳۱ روز از اعتصابات خود «کفن پوش» شدند و در مناطق مختلف شهر اهواز دست به تجمعات اعتراضی زدند.

بیش از یک ماه از تجمعات اعتراضی کارگران گروه ملی فولاد اهواز می گذرد و کارگران روز دوشنبه در حالی که کفن به تن داشتند به خیابان‌های شهر اهواز آمدند. این تجمعات از مقابل استانداری خوزستان آغاز شد و پس از آن به فرمانداری و بازار اهواز کشیده شد.

کارگران معترض در این تجمعات شعارهای «استاندار و فرماندار بی عرضه و بی‌خیال»، «حسین حسین شعارشان، دزدیا افتخارشان»، «خوزستان بیچاره، مسئول خوب نداره»، «روحانی دروغگو، کلید تدبیرت کو»، «کشور ما دزدخونه است، توی جهان نمونه است» و «نه حاکم، نه دولت، نیستند حریف کارگر» سردادند.

تصاویر منتشر شده از این تجمعات، کریم سیاحی نماینده کارگران فولاد اهواز را در حال سخنرانی نشان می دهد. او در بخشی از حرف‌هایش خطاب به مسئولان گفت، «فردا جواب خدا را چه خواهید داد؟ مگر شما قرآن را نمی خوانید؟ مگر شما دین خدا را برای مردم تفسیر نمی‌کنید؟ مگر ندای حسین بن علی را نمی دهید؟ چرا ما را به ذلت و خواری کشیدید؟»

اما تجمعات کارگران فولاد اهواز به خیابان مقابل خانه محمدعلی موسوی جزایری امام جمعه اهواز نیز کشیده شد. کارگران با تجمع و نشستن در این خیابان، در حرکتی نمادین اقدام به بستن آن کردند.

یک کارگر معترض روی کفن خود نوشته است: می‌ایستیم می‌میریم ذلت نمی‌پذیریم

همچنین در پی اعتراضات کارگران فولاد اهواز، سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه بار دیگر حمایت خود را از کارگران اعتصابی نیشکر هفت تپه و گروه ملی فولاد اهواز اعلام کرد. پیش از این نیز دانشجویان به بهانه روز دانشجو از تجمعات کارگری حمایت کرده بودند.

این اعتراضات در شرایطی ادامه دارد که کارگران فولاد اهواز خواستار راه‌اندازی تولید، ‌بازگرداندن مالکیت این مجتمع از بانک ملی به دولت، و پرداخت کامل دستمزدهای معوقه‌ خود هستند، و با این که خبرگزاری کار ایران، ایلنا، از رسیدن مواد اولیه به این شرکت گزارش داده است، اما کارگران چنین اقدامی را موقت دانسته و دست از اعتراض نکشیده‌اند.

در پی این اعتراضات، برخوردهای امنیتی و قضایی با کارگران معترض نیز از سوی جمهوری اسلامی تشدید شده است. پیش از این تجمعات کارگری، از جمله اعتراض کارگران گروه ملی فولاد اهواز، از سوی جوامع بین المللی از جمله وزارت خارجه ایالات متحده و کنفدراسیون بین المللی کارگران مورد حمایت قرار گرفته بود.

کارخانه ملی فولاد اهواز توسط گروه سرمایه‌گذاری امیرمنصور آریا راه اندازی شد، اما در پی اتهام فساد مالی علیه امیرمنصور آریا و برخی شرکای او، اداره این کارخانه با نظارت دستگاه قضایی به بخش خصوصی واگذار شد؛ ولی بار دیگر مالکیت این مجموعه در اردیبهشت ماه امسال به بانک ملی بازگردانده شد.