کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های کارگری در همبستگی با کارگران و دانشجویان در ایران یک قطعنامه فوری صادر کرد.
همزمان با اعتراضات کارگری و دانشجویی در ایران، کنفدراسیون بین المللی اتحادیههای کارگری در چهارمین کنگره خود که روز جمعه ۱۶ آذرماه برگزار شده است، همبستگی خود را با اعتراضات کارگری و دانشجویی اعلام کرد.
این کنفدراسیون در کنگره اخیر با صدور پنج قطعنامه فوری از جمله قطعنامهای با عنوان «همبستگی با اعتراضات کارگری و دانشجویی در ایران» اعلام کرد: «کنفدراسیون بین المللی کارگری، صلح، دموکراسی و حقوق کارگران را به رسمیت می شناسد.» این بیانیه می گوید: «ما باید از حقوق کارگران و دیگر حقوق بشر دفاع کنیم و یک قرارداد اجتماعی جدید را درخواست کنیم.»
در این قطعنامه که روز جمعه توسط نمایندگان کنفدراسیون که نماینده بیش از ۲۰۷ میلیون کارگر از ۱۶۳ کشور هستند، به تصویب رسیده است به موجی از اعتصابات و تظاهرات اعتراضی در یک ماه گذشته در ایران اشاره دارد.
در قطعنامه فوری کنفدراسیون بین المللی کارگران با عنوان «همبستگی با کارگران و دانشجویان ایرانی» آمده است که از حدود یکماه گذشته موجی از تظاهرات کارگری و دانشجویی در رابطه با وضعیت فاجعه بار اقتصادی در ایران شکل گرفته و با این کارگران از جمله اسماعیل بخشی و علی نجاتی به صورت تهاجمی و سرکوبگرانه برخورد شده است.
در این قطعنامه با اشاره به تاثیرات تحریم های آمریکا علیه ایران، آمده است که هر اعتصاب و هر ادعای مشروع، به عنوان یک اقدام «علیه امنیت ملی» توصیف شده و با دستگیری و آزار معترضان همراه بوده است.
براساس این قطعنامه، کنگره کنوانسیون بین المللی کارگران در کپنهاگ، خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط کارگران زندانی و به رسمیت شناختن اتحادیه های کارگری و شوراهای کارگری مستقل به عنوان نمایندگان مشروع کارگران در ایران شده است.
همچنین سندیکای کارگران شرکت واحد و سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه نیز بعد از تصویب این قطعنامه روز جمعه اعلام کردند که در کنار سایر تشکلهای کارگری در ایران و جهان ضمن حمایت از مطالبات و اعتراضات کارگران هفت تپه و فولاد اهواز خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط اسماعیل بخشی، علی نجاتی و سپیده قلیان هستند.
صدور قطعنامه از سوی کنفدراسیون بین المللی کارگری در شرایطی است که روز شنبه ۱۷ آذر نیز اعتراضات کارگران فولاد اهواز ادامه یافت. سندیکای کارگران هفت تپه نیز روز شنبه با صدور بیانیهای اعلام کرد «هر چند سرکوب کارگران و پرونده سازی امنیتی برای نمایندگان این کارگران ممکن است به صورت مقطعی اعتصاب و اعتراض آنان را موقتا کمرنگ کند اما قطعا صدای اعتراض آنان خاموش نخواهد شد.»
در پی اعتراضات کارگران هفت تپه، اسماعیل بخشی نماینده کارگران این شرکت و علی نجاتی کارگر بازنشسته، همچنین سپیده قلیان از فعالان مدنی از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شدند.
منابع نزدیک به کارگران هفت تپه می گویند این افراد زندانی شکنجه شده اند.
پیش از این نیز اعتراضات کارگران نیشکر هفت تپه و کارگران گروه ملی فولاد اهواز از سوی اصناف مختلف صنفی و جوامع بین المللی از جمله وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا مورد حمایت قرار گرفته بود.