روز جهانی کارگر در ایران؛ تداوم اعتراضات و بازداشت فعالان کارگری

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

در آستانه فرارسیدن ۱۱ اردیبهشت روز جهانی کارگر، تجمعات اعتراضی کارگران در شهرهای مختلف ایران همچون ماه‌های گذشته ادامه یافت. همزمان گروهی از فعالان کارگری نیز بازداشت شده‌اند.

این تجمعات از جمله در اعتراض به عدم پرداخت حقوق کارگران برای ماه‌ها، اخراج کارگران، تبعیض میان کارگران و پایین بودن دستمزدها صورت می‌گیرند.

به گزارش خبرگزاری ایلنا، اعتراضات کارگران کارخانه‌های ایران تایر، سامان کاشی بروجرد و قطار شهری اهواز جدیدترین موارد اینگونه اعتراضات هستند.

شورای عالی کار ایران حداقل دستمزد ماهانه کارگران برای سال ۱۳۹۴ را ۷۱۲ هزار تومان اعلام کرده است. گرچه این میزان نسبت به سال گذشته افزایشی ۱۷ درصدی داشته، اما فعالان کارگری می‌گویند این میزان کفاف خرج زندگی آنها را نمی‌دهد.

انجمن صنفی نانوایان سنندج و مریوان و انجمن صنفی معلمان مریوان در بیانیه مشترکی که در خبرگزاری ایلنا منتشر شد، تعیین دستمزد ۷۱۲ هزار تومانی از سوی شورای عالی کار را تحمیل مرگ تدریجی بر میلیون‌ها کارگر دانسته و خواهان افزایش دستمزد متناسب با تورم موجود در جامعه شدند.

اجازه فعالیت آزاد به تشکل‌های صنفی کارگران از دیگر موارد اعتراضات کارگران در ماه‌های اخیر بوده است. در چند روز گذشته دست کم ۵ فعال کارگری این تشکل‌ها بازداشت شده‌اند. ابراهیم مددى و داوود رضوى از اعضاى سندیکاى شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و محمود صالحی، عثمان اسماعیلى و رضا امجدى از فعالان کارگری در استان کردستان از جمله بازداشت شدگان هستند.

منصور اسانلو عضو پیشین هیات مدیره سندیکاى شرکت واحد اتوبوسرانی تهران، به بخش فارسی صدای آمریکا می‌گوید بازداشت اخیر فعالان کارگری در ایران خللی بر اراده کارگران برای دستیابی به حقوق صنفی خود وارد نخواهد کرد.

به اعتقاد آقای اسانلو «تجمعات اعتراضی کارگران باعث نگرانی مقامات حکومتی شده و آنها از طریق بازداشت فعالان کارگری می‌خواهند این اعتراضات را خاموش کنند.»

با این حال، مقامات دولتی وعده بهبود اوضاع کارگران را داده‌اند.

حسن روحانی رئیس جمهوری ایران، روز هشتم اریبهشت ماه در جمع کارگران ابراز امیدواری کرد با دستیابی به توافق هسته‌ای و لغو تحریم‌های ایران، شرایط واحد‌های تولیدی بهتر شده و مشکلات کارگران رفع شود.

با این حال، رهبر جمهوری اسلامی حل مشکلات کارگران را نیازمند راه حل ابتکاری دانسته و گفته است کلید حل مشکلات اقتصادی ایران در گرو مذاکرات لوزان، ژنو و نیویورک نیست.