یک منبع آگاه در دولت ایالات متحده روز پنجشنبه به بخش فارسی صدای آمریکا گفت توافق برای «احیای برجام الزاماً نه در آینده نزدیک است و نه دستیابی به آن تضمین شده.»
بخش فارسی صدای آمریکا نظر دولت جو بایدن را در مورد وضعیت مذاکرات پس از آن جویا شد که تصاویر منتشر شده از سوی خبرنگار نشریه پولیتیکوی چاپ اروپا در وین، جمع آوری چادر خبرنگاران در برابر هتل کوبورگ، محل گفتگوها در وین، را نشان میدهد.
یک منبع اروپایی نیز به بخش فارسی صدای آمریکا گفت اعلام پایان مذاکرات، چه با توافق و چه بدون آن، رسما در وین صورت خواهد گرفت. به گفته او جمع آوری چادر صرفاُ با هدف صرفهجویی در هزینههایی است که دولت اتریش برای برگزاری این مذاکرات تقبل کرده است.
گزارشها حاکی از این هستند که خواسته ایران مبنی بر خارج کردن سپاه پاسداران از فهرست «گروه های تروریستی خارجی» آمریکا علت اصلی به تعویق افتادن توافق میان تهران و واشنگتن است. یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه ۱۰ فروردین به بخش فارسی صدای آمریکا گفت «مذاکرات پیچیده است و هنوز سرگرم کار در خصوص چندین مورد دشوار هستیم». او گفت این ایران است که باید تصمیمهای لازم برای حل آنها را بگیرد.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
روز پنج شنبه ۱۱ فروردین رادیو فردا به نقل از منابع آگاه گزارش داد یک خواسته عمده آمریکا در برابر خارج کردن نام سپاه از فهرست سیاه این بوده که ایران از انتقامجوئی کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده سابق نیروی قدس، علیه مایک پمپئو، وزیر خارجه دولت دونالد ترامپ، و برایان هوک، نماینده او در امور ایران، دست بردارد. بنا به گزارش رادیو فردا این موضوع بخشی از کل خواسته آمریکا بود که ایران بطور علنی تعهد کند تنش در منطقه را کاهش دهد.
همچنین ببینید: گروهی از جمهوریخواهان کنگره خواهان جلسهای با بلینکن برای بررسی توافق احتمالی با ایران شدندانریکه مورا، رئيس کمیسیون مشترک برجام و هماهنگ کننده این مذاکرات، یکشنبه ۷ فروردین در تهران با حسین امیرعبدالهیان، وزیر امور خارجه، و علی باقری، مذاکره کننده ارشد ایران، دیدار و در جریان آخرین تصمیمها و موضع آن کشور قرار گرفت. او سپس در پرواز به واشنگتن از طریق دوحه همراه رابرت مالی، مذاکره کننده ارشد آمریکا، فرصتی قابل توجه برای رایزنی داشت.
مذاکرات وین در قالب کمیسیون مشترک برجام با شرکت طرفین این توافق روز جمعه ۲۰ اسفند سال پیش متوقف شد