سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت که بیش از «۹۸ درصد متن پیشنویس توافق برای احیای برجام به صورت مشترک» نوشته شده است، اما آمریکا و اروپاییها درباره سه موضوع اصلی «رفع تحریمها، تضمینها و برخی ادعاها» درباره برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران هنوز تصمیم نگرفتهاند.
به گزارش خبرگزاریها در ایران سعید خطیبزاده روز دوشنبه ۹ اسفند در نشست خبری، با بیان این که رهبری مذاکرات را شورای عالی امنیت ملی ایران به عهده دارد، تأکید کرد که «دستورالعملهای لازم» را این شورا به مذاکرهکننده ارشد ایران در وین، داده است.
او در حالی بر رهبری شورای عالی امنیت ملی بر مذاکرات وین تأکید کرده که روز پنجشنبه علی شمخانی دبیر این شورا تصریح کرد «مرحله پایانی مذاکرات وین بدون تصمیمگیری سیاسی غرب برای مسائل باقیمانده که لازمه متوازنسازی توافق است، شکل نخواهد گرفت.»
خطیبزاده با تأکید بر این که طرفهای مقابل «بیش از این کش ندهند»، عنوان کرد جمهوری اسلامی ایران «قطعا از خطوط قرمز خود» عبور نمیکند.
همزمان روز دوشنبه حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در جلسه فوقالعاده کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی برای «ارائه توضیحاتی درباره وضعیت مذاکرات» شرکت کرد.
به گزارش ایسنا، به گفته ابراهیم رضایی عضو این کمیسیون، نمایندگان در این جلسه تأکید کردند که «در مذاکرات خطوط قرمز نظام» باید در نظر گرفته شود، «دستاوردهای هستهای حفظ شود و قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها نیز مد نظر باشد.»
در عین حال، نظام موسوی، سخنگوی هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی اعلام کرد، تصویب پیشنویس توافق احتمالی در مجلس نیز «الزامی» نیست.
جن ساکی سخنگوی کاخ سفید روز چهارشنبه گفته است: «آن چه ما می بینیم این است که پیشرفت قابل توجهی در حال انجام است و ما به یک توافق احتمالی نزدیک هستیم. اما تعدادی از مسائل بسیار دشوار وجود دارد که حل نشده باقی مانده اند و با توجه به سرعت پیشرفت های هسته ای ایران زمان بسیار کمی برای دستیابی به توافق باقی مانده است.»
سخنگوی دولت جو بایدن با اشاره به تجربههای پیشین در مورد مذاکرات، تأکید کرده است: «اغلب دشوارترین مذاکرات در آخرین بخش اتفاق می افتد.»
همچنین ببینید: تائید پیشرفت در مذاکرات برجام توسط سخنگوی کاخ سفید: به دستیابی به توافق نزدیک شدهایممذاکرات احیای برجام با حضور نمایندگان ایران، فرانسه، بریتانیا، آلمان، روسیه، چین و اتحادیه اروپا و نیز حضور غیرمستقیم نمایندگان آمریکا در وین از ۱۰ ماه پیش همچنان ادامه دارد.
هدف نهایی این مذاکرات بازگشت به توافق هستهای تیرماه سال ۱۳۹۴ موسوم به «برنامه جامع اقدام مشترک» بین ایران و قدرتهای جهانی است.