با اینکه این روزها مذاکره کنندگان ایرانی در همه سایت ها و شبکه ها حضور دارند، اما هنوز شبکه های اجتماعی برای ایرانیان بسته است و مردم حتی به دیدگاه های مقام های ایرانی در شبکه های اجتماعی بطور مستقیم دسترسی ندارند.
مشهور و فراگیرترین سایت ها و کانال ها، درحال پوشش مذاکرات هسته ای مقام های رسمی ایران هستند اما هنوز توییتر، فیس بوک و یوتیوب در ایران فیلتر است.
با اینکه این روزها محمدجواد ظریف تلاش دارد تا از رسانه های اجتماعی مثل حساب توییتر تایید شده اش، برای رساندن پیام های خود استفاده کند، فیلتر بودن این شبکه ها بهره گیری او از امکانات موجود را بسیار محدود کرده است؛ تا آنجا که با وجود میلیون ها کاربر اینترنتی در ایران، شمارمشترکان صفحه او زیر یک میلیون است.
او تنها نیست. حسن روحانی هم صفحه توییتر خودش را دارد. اما کاربران به آن هم دسترسی ندارند.
از انتخابات سال ۱۳۸۸، توییتر، فیس بوک و یوتیوب به همراه هزاران وب سایت معمولی دیگر فیلتر هستند و کاربران ایرانی تنها در صورتی می توانند به آنها دسترسی داشته باشند که از فیلتر شکن استفاده کنند.
مقام های امنیتی و قضایی ایران می گویند سانسور و محدودیت برای مطالب نامناسب جنسی است اما مخالفان سیاسی و منتقدین نظام هم از فیلترینگ در امان نیستند.
سه سال پیش آیت الله علی خامنه ای، توییتر را از جمله ابزار دشمن می دانست. اما این ابزار دشمن در سطح بسیار گسترده ای مورد استفاده مقام های ایران بوده است.
اکنون ۴۵ میلیون از ۷۸ میلیون جمعیت ایران به اینترنت دسترسی دارند و این رقم همچنان رو به رشد است. اما هنوز آزادی اینترنت در ایران نیست.
حسن روحانی از دو سال پیش و در روزهای تبلیغات انتخاباتی بر برخی آزادی های اینترنتی تاکید داشت اما با فشار محافظه کاران موفقیت چندانی نداشته است. تنها وزیر مخابرات او توانسته جلوی فیلتر شدن برخی ابزارهای ارتباطی دیگر مثل تلگرام را بگیرد یا کند کند.