گزارش آسوشیتدپرس از زندگی دشوار تراجنسیتی‌ها در ایران

خبرگزاری آسوشيتدپرس در گزارشی با عنوان «تراجنسيتی‌ها با وجود فتوای آيت الله خمينی، بنيانگذار جمهوری اسلامی ايران همچنان با تبعيض رو به رو هستند»، شرايط زندگی تراجنسيتی ها در ايران را دشوار توصيف کرده است.

این خبرگزاری در اين گزارش به نقل از يک دختر تراجنسيتی به نام «نهال» نوشته است که برغم اين که جامعۀ ايران در قياس با ساير جوامع خاور ميانه آزاد انديشانه‌تر به مسائل دگرباشان جنسی می نگرد، دگرباشان با آزار و اذيت‌های زيادی مواجه هستند و گاه به خاطر ظاهر خود مورد حمله و ضرب و شتم قرار می گيرند.

آسوشيتدپرس در ادامه از قول برخی از روانشناسان و روانپزشکان نوشته است، تراجنسيتی‌ها غالبا از سوی خانواده‌های خود طرد می‌شوند و گاه برای تأمين نيازهای مالی شان چاره‌ای جز تن فروشی ندارند.

بر اساس اين گزارش، در حال حاضر از مجموع ۸۰ ميليون نفر جمعيت ايران، حدود ۵۰ هزار تراجنسيتی وجود دارد. در ايران همجنسگرايی غيرقانونی تلقی می‌شود، مردان همجنسگرا با مجازات اعدام رو به رو هستند و زنان همجنسگرا پس از سه بار محکوميت با مجازات شلاق، بار چهارم به اعدام محکوم می‌شوند.

يکی از شناخته شده ترين چهره های تراجنسيتی در ايران «مريم خاتون‌پور ملک آرا» است، که در پی ديدار با آيت الله خمينی، وی را متقاعد کرد تا با صدور يک فتوا به تراجنسيتی ها امکان دهد از طريق عمل جراحی جنسيت خود را تغيير دهند.

از زمان صدور اين فتوا، تراجنسيتی‌های ايران از طريق عمل جراحی و با کمک مالی دولت می‌توانند جنسيت خود را تغيير دهند.

خانم ملک آرا، که به مناسبت اين اقدام به مادر معنوی تراجنسيتی‌های ايران شهرت داشت، در سال ۲۰۱۲ در ۶۲ سالگی در گذشت.