ادامه بازداشت روزنامه‌نگاران و فعالان شبکه‌های اجتماعی؛ نمایندگان مجلس اعتراض کردند

مراد ثقفی، روزنامه‌نگار و پژوهشگر، یکی از منتقدان مدیریت شهری در پایتخت ایران است.

با ادامه بازداشت روزنامه‌نگاران و فعالان شبکه‌های اجتماعی در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ایران، نائب رئیس و چند نماینده مجلس ایران خواستار پاسخگویی دولت حسن روحانی شدند.

بنا به اخبار رسیده، مراد ثقفی، روزنامه‌نگار و پژوهشگر، شب چهارشنبه ۲۵ اسفند بازداشت شده است. آقای ثقفی پس از هنگامه شهیدی و احسان مازندرانی، سومین روزنامه‌نگاری است که در روزهای اخیر از سوی نهادهای امنیتی دستگیر شده‌اند.

پیش از آن هم طاهره ریاحی و زینب کریمیان دو روزنامه‌نگار نزدیک به تیم اطلاع‌رسانی دولت بازداشت شده بودند.

مراد ثقفی مدیرمسئول فصلنامه «گفتگو» و مدیر یک نهاد غیردولتی به نام « انجمن دیدبان مدنی یک شهر» است.

همزمان مدیران چند کانال تلگرامی اصلاح‌طلب و حامی دولت نیز بازداشت شده‌اند.

روز گذشته علی مطهری، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی از بازداشت ۱۲ نفر از مدیران کانال‌های تلگرامی اصلاح‌طلب یا حامی دولت توسط «یک نهاد اطلاعاتی نظامی» خبر داد و خواستار پاسخگویی وزیر اطلاعات شد.

احتمالا نهاد مورد اشاره این نماینده مجلس، سازمان اطلاعات سپاه پاسداران است.

به گفته آقای مطهری، این بازداشت‌ها در زمانی که مجلس جلسه ندارد و اطلاع رسانی دشوار است شبهاتی را بویژه در آستانه انتخابات ایجاد کرده است.

محمدعلی وکیلی، عضو هیئت رئیسه مجلس اما معتقد است که این دستگیری‌ها «خیلی ارتباطی با وزارت اطلاعات ندارد»، با این حال وزرات اطلاعات باید در جریان این موضوعات باشد و آن را پیگیری کند.

او همچنین گفته که اگر بازداشت‌شدگان آزاد نشوند، وزیر دادگستری را برای پاسخگویی به مجلس احضار می‌کنند.

در عین حال، محمود صادقی نماینده تهران نیز در توییتر خبر داده که پیگیر این موضوع بوده اما «متاسفانه هیچ کس پاسخگو نیست».

غلامعلی جعفر زاده ایمن آبادی، دیگر نماینده مجلس هم معتقد است که این دستگیری‌ها «حرکتی در جهت دلسرد کردن مردم است و اینکه بگویند دولت روحانی توانایی ایجاد فضایی عقلانی و آزادی های مشروع را ندارد.»

مقام‌های دولتی هنوز واکنشی به اظهارات نمایندگان مجلس نشان نداده‌اند.

بنا به اعلام سازمان گزارشگران بدون مرز، ایران در رده‌بندی جهانی آزادی مطبوعات از میان ١٨٠ کشور جهان در رده ۱۶۹ قرار دارد.

این نهاد بین‌المللی می‌گوید که جمهوری اسلامی ایران با ٢٩ روزنامه‌نگار و شهروند خبرنگار زندانی یکی از پنج زندان بزرگ جهان برای فعالان رسانه‌ای است و در تمام این سال‌ها با روش‌های مختلف به «سرکوب روزنامه‌نگاران» پرداخته است.