اژه‌ای: شرایط فراهم شود، سران فتنه محاکمه می‌شوند

غلامحسین محسنی اژه ای، سخنگوی قوه قضاییه ایران

سخنگوی قوه قضاییه ایران از برگزاری دادگاه میرحسین موسوی و مهدی کروبی «در صورت فراهم شدن شرایط» خبر داد.

غلامحسین محسنی اژه‌‌ای، روز دوشنبه ۱۵ دی ماه، در نشست خبری خود درباره تشکیل پرونده قضایی و محاکمه رهبران معترضان سال ۸۸ گفت: «تا زمانی که پرونده قضایی تشکیل نشود کیفرخواست صادر نمی‌شود و حتی اگر صادر شود هم طبق قانون نمی‌توان نسبت به آن اطلاع‌رسانی کرد».

اژه‌ای با سنگین توصیف کردن جرایمی که به گفته او در زمان فتنه اتفاق افتاد، اضافه کرد: «اگر روزی زمینه فراهم شد، محاکمه صورت خواهد گرفت و مردم هم طبیعتاً در جریان قرار خواهند گرفت».

هفته گذشته رییس قوه قضاییه به دنبال انتقاد از ادامه حصر خانگی میرحسین موسوی و مهدی کروبی، دلایل محاکمه نشدن آنان را تشریح کرد.

به گفته صادق لاریجانی، «مصوبه شورایعالی امنیت ملی در خصوص حصر سران فتنه» و «این نظر صریح برخی عوامل فتنه که گفته‌اند اصلا نتیجه محاکمه برایشان مهم نیست و آنان تریبونی می‌خواهند که حرفهای خود را بزنند» دو دلیل قوه قضاییه ایران برای محاکمه نکردن میرحسین موسوی و مهدی کروبی است.

این سخنان رییس قوه قضاییه، انتقاد علی مطهری را برانگیخت. مطهری روز شنبه در نامه‌ای سرگشاده خطاب به لاریجانی نوشت: «طبیعی است که هر متهمی می‌خواهد حرفهایش را به گوش مردم برساند و این حق اوست، خصوصا در مورد متهمان مورد نظر که در چند سال گذشته از اظهارنظر محروم بوده‌اند و در مقابل، اتهامات فراوانی از قبیل براندازی و ارتباط با دشمن خارجی به آنها وارد شده است». او نوشت که این استدلال رییس قوه قضاییه برای محاکمه نشدن موسوی و کروبی پذیرفته نیست.

رئیس قوه قضاییه همچنین در سخنان هفته پیش خود، مصوبه شورای امنیت ملی در مورد حصر خانگی موسوی و کروبی را قانونی و یکی از استثناهایی که در قانون اساسی ذکر شده است، عنوان کرد. در مقابل، علی مطهری در نامه خود استدلال لاریجانی را نادرست خواند و آن را انحراف از قانون اساسی دانست.

سخنگوی قوه قضاییه در بخشی از نشست خبری روز دوشنبه خود به نامه علی مطهری نیز واکنش نشان داد و گفت: «برخی مطالب نامه مطهری کذب محض و قابل تعقیب قضایی است». اژه‌ای با بیان اینکه به نامه علی مطهری در آینده نزدیک پاسخ داده خواهد شد، اضافه کرد: «ایشان در جلسه شورای عالی حضور نداشته و مطالب را با حدس بیان کردند». او تفسیر مطهری از قانون را سیاسی دانست.

میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی، از ۲۹ بهمن ماه سال ۸۹ در حصر خانگی به سر می‌برند.

مقامات قضایی و امنیتی ایران به تازگی گفته‌اند که حصر رهبران معترضان سال ۸۸ نه به خاطر اعتراض به انتخابات ریاست جمهوری بلکه به دلیل «ورود به مسیر براندازی» و بر اساس مصوبه شورای عالی امنیت ملی صورت گرفته است.