رئیس صندوق توسعه ملی ایران با اشاره به توسعه پرشتاب کشورهای منطقه، گفت «مردم نگرانند که ما عمله عربها و غیرعربها بشویم.»
مهدی غضنفری روز سهشنبه ۷ شهریور، توسعه اقتصادی با نرخ رشد بالا را از جمله مولفههای لازم برای اقتدار ملی دانست و پیشبینی کرد که کشورهای دیگر با درآمدهای سرشار خود، به تدریج ایران را از نیروی انسانی و فرصت ها تخلیه خواهند کرد.
او که وزیر صنعت، معدن و تجارت در دولت احمدینژاد بود به کانال «نود اقتصادی» گفت فراهمبودن شرایط در کشورهای دیگر برای جذب سرمایهداران ایرانی موجب «استعمارزدگی» کشور میشود.
در پی تشدید سرعت خروج سرمایه بویژه در دولت سیزدهم، روزنامه اطلاعات در آذرماه سال گذشته به نقل از مقامات بخش خصوصی گز ارش داد که در یک سال و نیم اخیر ۷۰ میلیارد دلار سرمایه از بخش صنعت وتجارت ایران به کانادا انتقال یافته است.
رئیس صندوق توسعه ملی در بخشی از اظهاراتش عقبماندن از نرخ رشد توسعه در کشورهای منطقه را موجب تبدیلشدن ایران به کشوری واردکننده توصیف کرد.
به گفته مهدی غضنفری، ممکن است ایران در آینده به کشوری واردکننده تبدیل شود و از جمله برای رفع نیاز گاز، گندم و خدمات پزشکی باید به واردات از کشورهای ترکمنستان، عربستان، عمان و امارات بپردازد.
بتازگی رئیس هیئت مدیره صندوق حمایت از تحقیقات و توسعه صنایع پیشرفته، محسن نادری، از خروج شرکتهای بزرگ تجهیزات پزشکی از کشور و مونتاژ قطعات در ترکیه و برخی کشورهای اروپایی خبر داد.
اظهارات رئیس صندوق توسعه ملی در حالیست که کارشناسان همواره درباره بیتوجهی سیاستگذاران جمهوری اسلامی به بسترسازی توسعه هشدار دادهاند.
حجت میرزایی، معاون وزیر کار در دولت حسن روحانی، میزان رشد اقتصادی ایران در ۱۰ سال گذشته را «تقریبا صفر» ارزیابی کرده و نرخ رشد اقتصادی ایران بعد از انقلاب ۵۷ را یکی از پایینترینها در دنیا توصیف کرده است.
حجت میرزایی در گفتگو با روزنامه شرق، اموری همچون تشدید فرار سرمایه و افزایش «بیسابقه» شاخصهای فقر غذایی و مسکن را از جمله اتفاقات مهم در چهار سال گذشته ارزیابی کرده است.
ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم، با حمایت از سیاستهای اقتصادی کابینهاش مدعی افزایش میزان تجارت خارجی با همسایگان و کاهش نرخ بیکاری در کشور است و از رونق اقتصاد ایران سخن میگوید.