نامه روحانی در پاسخ به انتقادهای اقتصادی آیت الله خامنه ای: جبران می‌شود

در پی انتقادهای اقتصادی رهبر جمهوری اسلامی از دولت در پیام نوروزی امسال، حسن روحانی در نامه‌ای ابراز امیدواری کرد که کاستی های اقتصادی جبران شود.

رئیس جمهوری ایران روز چهارشنبه دوم فروردین در نامه به آیت الله خامنه‌ای به رشد اقتصادی و تولید اشاره کرد و نوشت: « با هماهنگی بیشتر در فضای حقوقی، فرهنگی و مدیریتی ‏نظام که با رهنمودهای صریح حضرتعالی در نوروز امسال حاصل خواهد شد؛ کاستی‌های ‏موجود هم جبران می شود.»

او توضیح داد که در کشور آرامش اقتصادی ایجاد شده و ابراز امیدواری کرد که این موضوع زمینه کارآفرینی بیشتر را فراهم کند.

این نامه حسن روحانی دو روز پس از پیام نوروزی آیت الله خامنه‌ای و ساعاتی پیش از سخنرانی آقای خامنه ای در مشهد درباره مشکلات اقتصادی منتشر شد.

رهبر جمهوری اسلامی در پیام نوروزی خود با بیان اینکه از مشکلات اقتصادی مردم با خبر است، گفته بود طبق گزارش دولت، کارهای خوبی انجام گرفت اما آنچه انجام شد با انتظارات او زیادی دارد. او اضافه کرده بود در سخنرانی خود توضیح خواهد داد که مسئولان علاوه بر آمارها و شاخص های مثبت، شاخص های منفی هم در گزارش‌های خود ارائه داده‌اند.

او روز چهارشنبه در سخنرانی خود در مشهد با بیان اینکه برخی شاخص‌ها در حوزه‌هایی مانند مسکن و معدن پسرفت داشته است،گماشتن مدیران کارآمد، متعهد، با نشاط، پرانگیزه و قوی توسط مسئولان ارشد کشور برای بخش‌های تولید را از الزامات خروج از رکود و ایجاد اشتغال دانست.

انتقادات رهبر جمهوری اسلامی به اقدامات اقتصادی دولت در حالی بیان می شود که کمی بیش از یکسال از لغو تحریم‌های شدید بین المللی علیه ایران گذشته است. دولت ایران اعلام کرده که در این مدت، تورم یک رقمی شده و متوسط رشد اقتصادی به هشت درصد رسیده است.

با این حال صندوق بین المللی پول در آخرین گزارش خود درباره اقتصاد ایران نسبت به ابهام در وضعیت سرمایه‌گذاری در ایران هشدار داده و با اشاره به باقی ماندن ریسک سرمایه گذاری و مشکلات برقراری ارتباطات مالی بانک‌های داخلی با خارج به دولت ایران پیشنهاد کرده که تکلیف مسائلی نظیر مطالبات عقب افتاده سنگین که بانکهای ایران با آن درگیر هستند را مشخص کند.

دولت ایران اعلام کرده است که برای خروج بخش تولید از رکود و ایجاد اشتغال به صدها میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی نیاز دارد این در حالیست که به گفته برخی صاحبنظران در کنار مشکلات بانکهای داخلی، حضور سپاه پاسداران در بخش‌های مختلف اقتصادی مانعی برای حضور سرمایه‌گذاران خارجی محسوب می‌شود. سپاه پاسداران به دلیل فعالیت‌های خود در منطقه و برنامه‌های موشکی خود، از سوی ایالات متحده آمریکا تحریم شده است.