ادامه واکنش چهره‌های جهانی به سرکوب معترضان در ایران در یازدهمین روز اعتراضات

یک معترض در جریان تظاهرات حمایت از معترضان ایرانی در پاریس در ۲۵ سپتامبر ۲۰۲۲ - نوشته روی پلاکارد: «این تصویر مردم من است. صدای ایرانیان باشید»

هر ساعت که می‌گذرد به تعداد هنرمندان و سیاستمداران مختلف در کشورهای مختلف جهان که با اعلام حمایت خود از خواسته های معترضان در ایران توجه مردم کشورهای مختلف را به خواست مردم ایران جلب می‌کنند، اضافه می‌شود.

مرگ مهسا امینی در حین بازداشت در «گشت ارشاد» و مخالفت ها با حجاب اجباری و سرکوب معترضان در ایران واکنش های جهانی را به دنبال داشته است. مردم کشورهای مختلف جهان تصاویر اعتراضات و برخورد نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی با معترضان ایرانی را از طریق برنامه های تلویزیونی، سایت های خبری و شبکه های اجتماعی تماشا کرده‌اند.

همچنین ببینید: تداوم موج اعلام همبستگی هنرمندان بین‌المللی با اعتراضات مردمی در ایران

رولان لکور، وزیر مشاور در امور صنعتی فرانسه با انتشار توئیتی حمایت خود را از معترضان در ایران اعلام کرد. او در با اشاره به حضور شخصی اش در تجمع اعتراضی در پاریس نوشت که به شجاعت زنان ایرانی که برای آزادی خود و فراتر از آن برای آزادی ما می جنگند ادای احترام می کند. لسکور درپایان توئیت خود از شعار «زن، زندگی، آزادی» استفاده کرده است که پس از مرگ مهسا امینی در زمان بازداشتش در گشت ارشاد، به شعار معترضان تبدیل شد.

ایزابل رم، وزیر مشاور در امور «برابری بین زنان و مردان، گوناگوی و فرصت های برابر» فرانسه نیز با اشاره به حضورش در تجمع پاریس، در توئیتی با استفاده از هشتگ انگلیسی اعتراضات ایران ۲۰۲۲ نوشته است که امروز جایگاه حقوق بشر در پاریس، مسئله حقوق زنان ایرانی بود که بسیار شجاع بودند.

ایزابل رم نوشته است که زنان ایرانی «صدا و چهره آزادی در برابر ظلمت‌پرستی هستند، ما باید همبستگی خود را به آنها نشان دهیم.»

روز یکشنبه سوم مهر ماه ۱۴۰۱، تظاهرات پرشمار ایرانیان در پاریس برگزار شد و در آن معترضان با در دست داشتن پرچم شیر و خورشید، عکس مهسا امینی که تحت بازداشت «گشت ارشاد» جان باخت، علیه آیت الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران شعار دادند.

پیشتر نیز در آمریکا آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در واکنش به مرگ مهسا امینی در توئیتی نوشت «مهسا امینی باید امروز زنده می‌بود. در عوض، آمریکا و مردم ایران سوگوار او هستند. ما از حکومت ایران می‌خواهیم که به آزار و اذیت سازمان‌یافته زنان پایان دهد و اجازه دهد که اعتراض مسالمت‌آمیز انجام شود.»

به دنبال مرگ مهسا امینی، ۲۲ ساله، دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، اعلام کرد که چند مقام ارشد امنیتی و پلیس گشت ارشاد ایران را به فهرست تحریم ها اضافه می کند.