بیش از ۵۰ صفحه اینستاگرامی در شاهرود به بهانه مبارزه با «محتوای غیراخلاقی» مسدود شد

فرمانده انتظامی شاهرود اعلام کرد ۵۶ صفحه اینستاگرامی در این شهرستان مسدود شده‌ و صاحبان آنها به مراجع قضایی معرفی شده‌اند.

علیرضا شائینی روز سه‌شنبه ۲۵ اردیبهشت مدعی شد که صفحات مسدودشده با «انتشار محتوای مجرمانه غیراخلاقی و مبتذل» به دنبال «گسترش اعمال مجرمانه» بوده‌ و صاحبان آنها «به رعایت اخلاق ارشاد شدند.»

فرمانده انتظامی شاهرود درباره ماهیت فعالیت صفحات مسدودشده در شبکه‌‌ اجتماعی اینستاگرام و چگونگی گسترش «اعمال مجرمانه» به وسیله آنها توضیحی نداده است.

مقام‌های جمهوری اسلامی، حجاب اجباری و ممنوعیت‌های حکومتی در حوزه‌ آزادی‌های فردی و اجتماعی به ویژه برای زنان در ایران را «هنجار» معرفی کرده و عدم پیروی از آنها را به بهانه «هنجارشکنی» یا محتوای «غیراخلاقی و مبتذل» مورد تنبیه قرار می‌دهند.

به تازگی هم مرکز سایبری سازمان اطلاعات انتظامی زنجان، گردانندگان شش صفحه اینستاگرامی فعال در زمینه آرایشگاه‌های زنانه و مزون لباس عروس را به «انتشار تصاویر هنجارشکنانه» متهم و به مقام‌های قضایی معرفی کرد.

در ماه‌های گذشته ده‌ها صفحه اینستاگرامی به اتهاماتی مشابه از سوی نهادهای انتظامی حکومت ایران مسدود شده و گردانندگان آنها هم با عناوینی همچون «مروجان ضدفرهنگی» احضار شده‌اند.

پیشتر یک مقام پلیس جمهوری اسلامی از ورود «پلیس امنیت عمومی» به فضای مجازی «در راستای اجرای طرح نور» خبر داده بود.

کیومرث عزیزی، فرمانده انتظامی غرب استان تهران، دوشنبه ۳ فروردین «انتشار تصاویر نامناسب و هنجارشکن» را دلیل مسدود کردن ۲۱ صفحه پرمخاطب در فضای مجازی خواند و با ادعای رصد «مستمر» شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی، کاربران را تهدید به برخورد کرد.

سختگیری مقام‌های جمهوری اسلامی در زمینه اعمال حجاب اجباری در ایران پس از کشته شدن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد و بروز اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» تشدید شده است.

این اجبار حکومتی با انتقادهای گسترده نهادهای حقوق بشری همراه شده است.

از جمله کمیسیون آمریکا در امور آزادی‌ مذهبی بین‌المللی در اردیبهشت‌ طی بیانیه‌ای با اشاره به سرکوب فزاینده زنان و دختران در ایران به دلیل تن‌ندادن به حجاب اجباری، خواستار تحریم‌های بیشتر علیه مقامات جمهوری اسلامی، از جمله مقامات امنیتی شد.