رئیس جمهوری ایران تمرکز قدرت در یک نهاد را موجب بوجود آمدن فساد دانست.
حسن روحانی که در همایش ملی ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد سخنرانی میکرد گفت: «اگر تفنگ، پول، قدرت، روزنامه، سایت و تبلیغات یک جا جمع شود حتما فساد درست میشود پس دنیا عقلش رسیده است که این قدرتها را تفکیک کرده است».
او با بیان اینکه اگر همه اینها در یک جا جمع شود، سلمان و ابوذر هم فاسد میشوند گفت: «در گذشته به ما فشار میآوردند که دستگاه اطلاعاتی کشور را به یک نهاد نظامی بدهیم و ما در این زمینه از امام سوال کردیم و ایشان فرمودند چنین نظری ندارند» روحانی سپس اضافه کرد که در آن شرایط وزارت اطلاعات تاسیس شد تا مجلس بتواند نظارت کند و تاکید شد که در وزارت اطلاعات نباید نیروی مسلح وجود داشته باشد تا بتوان آن را کنترل کرد.
اگر چه روحانی در این سخنان به نهاد خاصی اشاره نکرد اما به نظر میرسد توصیف روحانی از نهادی که «تفنگ، پول، قدرت، روزنامه، سایت و تبلیغات» در آن جمع شده به سپاه پاسداران ایران اشاره داشته باشد.
سپاه پاسداران ایران پس از جنگ 8 ساله با عراق، وارد فعالیتهای غیرنظامی شد و با راهاندازی قرارگاه خاتم الانبیا، به مرور اجرای پروژههای اقتصادی را در دست گرفت. این نهاد نظامی - انقلابی در اوایل دهه هشتاد خورشیدی اقدام به راه اندازی روزنامه، خبرگزاری و وبسایتهای خبری و تبلیغاتی کرد. با تاکید رهبر ایران بر مقابله با تهاجم فرهنگی و ورود به جبهه جنگ نرم، سپاه پاسداران ایران در یک دهه اخیر در تمام عرصههای غیرنظامی فعال شد.
فعالیت بخشهای زیرمجموعه سپاه پاسداران به خصوص در حوزه رسانهای، پیش از این نیز مورد اعتراض دولت روحانی قرار گرفته بود. این اعتراضات در سال اول ریاست جمهوری روحانی موجب شد تا حسن فیروزآبادی، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایران اردیبهشت ماه گذشته به رسانههای وابسته به نیروهای نظامی هشدار بدهد. او با اشاره به اخباری که علیه دولت منتشر میشود گفت: «بعضی اخبار بیارزش و بعضیها هم شایعه هستند. رسانههایی که به نوعی به نیروهای مسلح مرتبطند هم خطا میکنند و باید روششان را اصلاح کنند و الا ما با آنها برخورد میکنیم».
چندی پیش نیز وبسایت سحام نیوز با اشاره به یک گزارش، از فعالیت خانههای امن سازمان اطلاعات سپاه علیه دولت روحانی خبر داده بود. گفته شده بود که این گزارش توسط روحانی به رهبر ایران ارائه شده است.
با این وجود، روحانی اولین رئیس جمهوری ایران نیست که بدون نام بردن از سپاه، از فعالیتهای این نهاد انتقاد کرده است. محمود احمدی نژاد که در سالهای پایانی ریاست جمهوری خود روابط نه چندان گرمی با سپاه داشت در همایشی در ارتباط با قاچاق کالا در میان سخنان خود به عنوان نمونهای از گسترده بودن قاچاق کالا در ایران به ارقام کلان حاصل از قاچاق سیگار اشاره کرد و گفت: «مصرف سیگار در ایران معادل ۲ هزار میلیارد تومان است. این رقم همه قاچاقچیان درجه یک دنیا را به طمع می اندازد، چه رسد به «برادران قاچاقچی» خودمان»!
ناظران همان موقع، بکار رفتن «برادران قاچاقچی خودمان» توسط محمود احمدی نژاد را عبارتی جنجالی و احتمالا کنایهای به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نهادهای امنیتی- نظامی مشابه قلمداد کردند. فرمانده سپاه یک روز بعد در واکنش به سخنان محمود احمدینژاد، آن را انحرافی خواند.
حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران روز دوشنبه در بخش دیگری از سخنان خود از برخورد نکردن با رسانههایی که به یک قوه تهمت میزنند انتقاد کرد و گفت: «چرا یک رسانه یک قوه را استهزا میکند و یا یک فرد را بزرگ و فرد دیگر را خوار میکند و با آن برخورد نمیشود؟ چرا عدهای در زیر تابلوی کار خیر به فساد میپردازند و با آن برخورد نمیشود»؟
او گفت که گزارشهایی که به دست او میرسد نشان میدهد که قبح فساد در ایران از بین رفته است.