کمپین حقوق بشر در ایران میگوید که امکان پخش زنده ویدئویی اینستاگرام از عصر روز پنجشنبه ۷ اردیبهشت در ایران مسدود شده است. خبرگزاری ایلنا نیز با تایید فیلتر شدن «اینستاگرام لایو» آن را در راستای محدودیتهای انتخاباتی دانسته است.
به گزارش وبسایت کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران سرویس پخش زنده اینستاگرام به همان روشی مسدود شده است که سرویس تماس صوتی تلگرام در هفته گذشته مسدود شده بود.
اینستاگرام یکی از محبوبترین شبکههای اجتماعی در ایران است و بنا به اعلام خبرگزاریهای رسمی ایران بیش از ۳۰ میلیون کاربر ایرانی در آن عضو هستند. در روزهای گذشته ستادهای انتخاباتی کاندیداهای ریاست جمهوری در ایران به طور گسترده از امکانات اینستاگرام استفاده میکردند.
اصلاحطلبان حامی حسن روحانی نیز با استفاده از امکان پخش زنده ویدئویی اینستاگرام برنامههای پرسش و پاسخ ترتیب داده بودند.
خبرگزاری ایلنا گزارش داده که این محدودیت جدید در راستای «ایجاد محدودیتهایی برای نامزدهای انتخاباتی» وضع شده است.
شبکههای اجتماعی در چند انتخابات اخیر نقشی مهم در ایجاد بحث پیرامون مشارکت یا عدم مشارکت در انتخابات داشتهاند. با این که توییتر و فیس بوک از زمان انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸ فیلتر است اما کاربران ایرانی با استفاده از فیلترشکنها و همچنین شبکههای پرطرفدار و محبوبی مثل تلگرام و ایسنتاگرام که هنوز فیلتر نشدهاند در جریان اخبار و بحثهای انتخابات قرار میگیرند.
همچنین طیفی از فعالان سیاسی ایران اجازه حضور در رسانههای رسمی را ندارند؛ از جمله سید محمد خاتمی رئیس جمهوری پیشین ایران که از طریق شبکههای اجتماعی شرکت در انتخابات را تبلیغ میکند.
در سوی مخالف، دعوت به دعدم مشارکت و تحریم نیز جایی در رسانههای رسمی ایران ندارد و تنها در شبکههای اجتماعی و یا رسانههای فارسی زبان خارج از کشور اجازه بروز پیدا میکنند.
اسفند ماه ۱۳۹۴ و پس از برگزاری انتخابات مجلس و خبرگان، وزیر ارتباطات ایران از فشار «برخی نهادها» برای قطع کردن اینترنت در ایران در هنگام برگزاری انتخابات خبر داد اما اعلام کرد که دولت در برابر این فشارها مقاومت کرده است.