بانک مرکزی جمهوری اسلامی مجوز کانون صرافان ایران را به دلیل آن چه «تخلفات و انحراف» این کانون نامید، باطل کرد. در واکنش به این اقدام کانون صرافان اعلام کرد که بانک مرکزی برای انحلال کانون «وجاهت قانونی ندارد.»
بنا بر اعلام روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی سهشنبه ۱۰ مرداد موافقتنامه تأسیس کانون صرافان توسط بانک مرکزی «ابطال شد» و «انحلال این کانون در دستور کار بانک مرکزی و سایر دستگاههای ذیربط قرار گرفته است.»
تنش میان بانک مرکزی و کانون صرافان در حالی است که نرخ هر یک دلار آمریکا در بازار آزاد ایران در زمان تنظیم این مطلب در روز سهشنبه ۱۰ مرداد بار دیگر از ۵۰ هزار تومان فراتر رفته است.
به گزارش خبرگزاریها در ایران، بانک مرکزی همچنین اعلام کرده که ابطال موافقتنامه تأسیس این کانون بنا بر «بررسیهای صورت گرفته» درباره «فعالیت و عملکرد» آن بوده است.
در این اطلاعیه «استنکاف از دستورات بانک مرکزی» و همکاری نکردن با آن، «به حد نصاب نرسیدن جلسات شورای عالی» در چند ماه گذشته، «سرمایهگذاری و تحصیل سهام بر خلاف موضوع فعالیت» از جمله مهمترین تخلفهای کانون صرافان ایران اعلام شده است.
بنا بر اعلام بانک مرکزی، برگزاری «هرگونه مجمع عمومی کانون صرافان اعم از مجمع عمومی عادی و فوقالعاده» لغو شده و «مورد تأیید بانک مرکزی» نیست.
کانون صرافان ایران در واکنش به این اقدام بانک مرکزی در بیانیهای اعلام کرد که تصمیمگیری درباره انحلال این کانون «در اختیار مجمع عمومی است» و این کانون صرافان برای برگزاری مجمع عمومی به مجوز بانک مرکزی نیاز ندارد.
این نهاد صنفی همچنین «مقصر جلوه دادن صرافیها در افزایش قیمت ارز» را «حربهای نخنما شده» خواند و اعلام کرد که در یک سال گذشته «نیمی از صرافیهای مجاز تعطیل شدهاند.
تنش میان بانک مرکزی و کانون صرافان ایران به شکل «جدال لفظی» در روزهای گذشته به وجود آمد. وبسایت اقتصادنیوز نوشته، «در دوره ریاست علی صالحآبادی بر بانک مرکزی» کانون صرافان «نقش محوری» در سیاستهای این بانک داشت اما روشن نیست چرا در دوره محمدرضا فرزین با این کانون «برخورد ضربتی» میشود.
انحلال کانون صرافان ایران پس از آن روی داد که کامران سلطانیزاده، دبیر این کانون، پنجم مرداد از «هفت نرخی شدن دلار» در بازار ارز خبر داد و گفت که بانک مرکزی جمهوری اسلامی «رسما در چهار کشور همسایه مداخلات ارزی» میکند.
به گفته او، در حالی که قرار بود ارز تکنرخی بشود، در بازار ارز ایران نرخ تالار اول و سنا با قیمت ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی، نرخ تالار دوم و نرخ نیما، نرخ اسکناس بازار متشکل، نرخ «ایتیاس» بانک مرکزی، نرخ بانک ملی، نرخ مداخله و نرخ بازار آزاد دیده میشود.
همچنین ببینید: دبیر کل کانون صرافان ایران: دلار هفت نرخی شده استرضا قرشی، اقتصاددان، به صدای آمریکا گفته که اقتصاد ایران مدتها است که به لبه پرتگاه رسیده است.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
همچنین، عبدالرضا احمدی، تحلیلگر مسائل ایران، پیش از این با اشاره به سازوکار متفاوت بانک مرکزی جمهوری اسلامی با اقتصادهای آزاد دنیا به صدای آمریکا گفت که نرخ تورم و نرخ ارز در ساختار فعلی ایران هیچگاه کنترل نخواهد شد.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند