گزارش آسوشیتدپرس از سقوط ارزش پول ملی کشور: پس‌انداز ایرانیان بر باد می‌رود

آرشیو

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز یکشنبه پنجم فروردین در گزارشی به سقوط تاریخی ارزش پول ملی ایران همزمان با تعطیلات نوروزی پرداخت.

طبق گزارش، ارزش هر دلار آمریکا روز یکشنبه در معاملات خیابان فردوسی تهران به ۶۱ هزار و ۳۵۰ تومان افزایش یافت و بدین‌ترتیب ارزش واحد پول ملی به پایین‌ترین سطح در تاریخ خود رسید.

در گزارش آسوشیتدپرس، چند شهروند ایرانی که از ترس عواقب احتمالی مصاحبه با خبرگزاری‌های خارجی نخواسته‌اند نام خانوادگی‌شان فاش شود، نسبت به اوضاع نابسامان اقتصادی کشور ابراز ناخشنودی کرده‌اند.

محسن، ٣٢ ساله و کارمند یک صرافی، قیمت کنونی را «غیرواقعی» خوانده و گفته در حالی که تقاضا برای دلار در ایام تعطیلات بالا است، تعداد کمی از صرافی‌ها باز هستند.

به گفته یک شهروند ۴۹ ساله به نام مجتبی، ارزش پول ملی کشور طی شش روز گذشته و در حالی که مردم در تعطیلات به سر می‌برند، پنج درصد کاهش یافته است.

نیلوفر ٢٨ ساله و شوهر ۳۰ ساله‌اش به نام بهزاد که تور یک هفته‌ای ترکیه را با تخفیف رزرو کرده بودند، می‌گویند اکنون باید معادل قیمت بدون تخفیف تور در هنگام رزرو کردن آن هزینه کنند.

کاهش ارزش پول ملی کشور تاثیر منفی شدیدی بر دیگر بازارها از جمله مسکن و اجاره‌بها می‌گذارد.

طبق گزارش آسوشیتدپرس، پس‌انداز زندگی بسیاری از ایرانیان همزمان با کاهش ارزش پول ملی بر باد می‌رود به طوری که ارزش پول ایران از زمان امضای برجام یک‌بیستم شده است.

در زمان امضای توافق برجام میان جمهوری اسلامی و قدرت‌های جهان، ارزش هر دلار آمریکا ۳۲۰۰ تومان بود.

در حالی که مرکز آمار ایران نرخ تورم را ۴۲ و نیم درصد اعلام کرده، این عدد طبق برآورد بانک مرکزی جمهوری اسلامی ۴۶ درصد است.

روزنامه «هم‌میهن» در شماره چهارشنبه ۲۳ اسفند ماه به آمار بانک مرکزی استناد کرده و نوشته بود که حساب خالص سرمایه به منفی ۱۵ میلیارد و ۳۷۸ میلیون دلار در نیمه نخست سال جاری رسید که این عدد منفی‌ترین تراز از سال ۱۳۹۷ تاکنون بوده است.

همچنین ببینید: ریال در مسیر نابودی؛ یک روزنامه از شکسته شدن رکورد خروج سرمایه خبر داد

در این گزارش تاکید شده که خالص حساب سرمایه در سال‌های گذشته همواره منفی بوده که مفهوم آن خروج سرمایه بیشتر از ورود آن به کشور است.

به گزارش هم‌میهن، شرایط اقتصادی و سیاسی در ایران به گونه‌ای است که سرمایه‌گذاران میل به بازگرداندن سرمایه به ایران را ندارند.

شماری از کارشناسان معتقدند با در نظر گرفتن سیاست‌های خزانه‌داری ایالات متحده و رویکرد کشورهای همسایه ایران در مورد مناسبات ارزی، قیمت دلار روند افزایش خود را حفظ خواهد کرد.