کرونا در ایران| احتمال وقوع پیک هفتم در اواخر فروردین؛ عدم استقبال از واکسیناسیون کودکان

بازار بزرگ تهران

در حالی که آمار ابتلا به کرونا و مرگ ناشی از آن در آمار رسمی ایران رو به کاهش است، یک اپیدمیولوژیست در‌ گفتگو با خبرگزاری ایسنا، شرایط کرونا در ایران را «شکننده» توصیف کرده است. حمید سوری می‌گوید اگر در تعطیلات نوروز قوانین ستاد ملی کرونا رعایت نشود، پیک هفتم در اواخر فروردین از راه خواهد شد.

پیشتر نیز رئیس بخش اورژانس بیمارستان سینا در گفتگو با خبرآنلاین گفته بود هر موقع تعداد بستری‌های آی‌سی‌یو به هزار یا زیر هزار نفر در کشور رسید، تعداد مرگ‌ومیرها دو رقمی خواهد شد.

در حال حاضر، سه هزار و ۶۹ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند.

ابراز نگرانی کارشناسان و توصیه به عدم سفر در نوروز در حالی مطح می‌شود که ستاد ملی مقابله با کرونا در ایران امسال محدودیتی برای تردد نوروزی اعمال نکرده است و تنها برای صاحبان خودروهای در حال تردد در صورت عدم تزریق سه دز واکسن، روزی ۱ میلیون تومان جریمه تعیین شده است.

از طرفی، آمار تزریق دز سوم واکسن در ایران همچنان پایین است.

بسیاری معتقدند دلیل کاهش استقبال از واکسن، تردید در واکسن‌های ارائه شده در داخل ایران است.

سرپرست سابق مرکز مدیریت آمار و فن‌آوری اطلاعات وزارت بهداشت ایران در گفتگو با خبرگزاری ایلنا گفته است تحلیل اطلاعات واکسیناسیون باید به صورت علمی انجام شود تا منجر به «سوء برداشت» در جامعه نشود.

وزارت بهداشت ایران تاکنون این اطلاعات را به صورت دقیق منتشر نکرده است.

همچنین به رغم این که به گفته مقامات بهداشتی ایران در موج ششم ۲۰ درصد از موارد بستری در کشور را کودکان تشکیل می‌دهند، واکسیناسیون خردسالان آنطور که انتظار می‌رفت انجام نشده است.

در اصفهان، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی گفته است در مجموع ۴.۲۶ درصد کودکان ۵ تا ۸ سال نوبت اول واکسن کرونا را تزریق کرده‌اند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران نیز به خبرگزاری ایرنا گفته است که روند تزریق واکسن کرونای کوکان در مازندران، «رضایتبخش نیست.»

بر اساس این گزارش، ۷۶ درصد از جامعه هدف ۲۵۰ هزار نفری کودکان پنج تا ۱۲ سال در مازندران واکسینه نشده‌اند.

حمید سوری، اپیدمیولوژیست در مورد عدم استقبال از واکسینه کردن کودکان در ایران به «جامعه ۲۴» گفته است: «این که مردم از آن استقبال نمی‌کنند به دلیل عدم ارائه مستند‌های علمی است.»

او همچنین تأکید کرده «انحصار دسترسی به داده‌ها» باعث می‌شود تحلیل‌ها صرفا بر اساس اطلاعاتی باشد که «جسته گریخته» به آن دسترسی دارند.