دستور ابراهیم رئیسی و اطلاعیه وزارت کشور: با «اغتشاشگران» برخورد شود

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران

اعتراض‌های ضد حکومتی در ایران که از روز شنبه ۲۶ شهریور در پی کشته‌شدن مهسا امینی در شهرهای مختلف آغاز شد همچنان ادامه دارد و مقام‌های جمهوری اسلامی با تهدید و هشدار به این اعتراض‌ها واکنش نشان می‌دهند.

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری ایران، روز شنبه دوم مهرماه در سخنانی معترضان را «معارضان امنیت و آرامش کشور» نامید و خواستار برخورد قاطع با آنان شد.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، ابراهیم رئیسی در تماسی تلفنی با خانواده محمد دوست‌محمدی، یکی از اعضای بسیج که گفته می‌شود در جریان اعتراض‌ها در مشهد کشته شده است، این اعتراض‌ها را «آشوبگری» و «شرارت» خواند.

«آشوب» و «اغتشاش» واژه‌‌هایی است که مقام‌های جمهوری اسلامی به ویژه پس از اعتراض‌های دی‌ماه ۹۶ برای اشاره به اعتراض‌های مردمی به کار می‌برند.

در پی سخنان ابراهیم رئیسی، وزارت کشور نیز روز شنبه دوم مهرماه اطلاعیه‌ای صادر کرد و اعتراض‌ها را «غیر قانونی» توصیف کرد.

این اطلاعیه معترضان «اغتشاشگر» نامید و تاکید کرد که این افراد شناسایی می‌شوند و تحت تعقیب و برخورد قانونی قرار می‌گیرند.

وزارت کشور در اطلاعیه خود همچنین مردم معترض را به «تخریب اموال عمومی»، «حمله به ماشین‌های امدادی و اورژانسی»، «اخلال در نظم و آرامش جامعه» و «تشویش اذهان عمومی» متهم کرده است.

این اتهام‌ها در سال‌های گذشته نیز علیه معترضان به ویژه در دی‌ماه ۹۶ و آبان ۹۸ مطرح شده و در برخی از موارد تحت عنوان «اقدام علیه امنیت ملی» و «محاربه» مبنای صدور احکام سنگین حبس یا حتی اعدام قرار گرفته است.

ابراهیم رئیسی روز جمعه اول مهر نیز پس از بازگشت از نیویورک گفته بود که اجازه نخواهد داد عده‌ای با تحریک دشمنان امنیت کشور به مخاطره اندازند.

مقام‌های جمهوری اسلامی طی پنج سال گذشته همواره «دشمنان» یا رسانه‌های خارج از کشور را به برنامه‌ریزی و راهبری اعتراض‌ها در ایران متهم کرده‌اند بدون اینکه برای این ادعای خود سند یا مدرکی ارائه کنند.

واکنش‌های تهدیدآمیز مقام‌های جمهوری اسلامی در حالی است که شماری از رهبران جهان، نهادهای بین‌المللی و چهره‌های مشهور هنری و فرهنگی در سراسر دنیا از اعتراض‌ها در ایران حمایت کرده‌اند و خواستار توقف خشونت‌های حکومتی علیه معترضان شده‌اند.

از جمله سازمان عفو بین‌الملل که روز با انتشار بیانیه‌ای از کشته‌شدن ده‌ها تن از معترضان خبر داد و از جامعه جهانی خواست به سرکوب گسترده اعتراض‌ها در ایران و کشتار «غیر قانونی» شهروندان واکنش نشان دهد.

صداوسیمای جمهوری اسلامی روز شنبه دوم مهرماه کشته‌شدن ۳۵ معترض را تایید کرد، اما سازمان حقوق بشر ایران شمار کشته‌شدگان را تا روز جمعه اول مهرماه دست‌کم ۵۰ تن اعلام کرده است.

علاوه بر این٬ صدها نفر نیز تاکنون در شهرهای مختلف بازداشت شده‌اند که از وضعیت آنان خبری در دست نیست.