شماری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نامهای به ابراهیم رئیسی، رئیس قوه قضائیه خواستار «اصلاح احکام صادرشده برای برخی روزنامهنگاران، فعالان رسانهای و مدنی» شدند.
برخی از رسانههای ایران با انتشار گزارشی اعلام کردند که تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نامهای به سیدابراهیم رئیسی خواستار اصلاح احکام صادر شده برای برخی روزنامهنگاران، فعالان رسانهای و مدنی شدند.
در این نامه که در واکنش به احکام سنگین صادره برای برخی خبرنگاران مانند مرضیه امیری، عاطفه رنگریز و ندا ناجی به اتهام حضور در تجمع کارگران در روز کارگر مقابل مجلس شورای اسلامی نوشته شده، آمده است که این احکام سنگین «اقناع جامعه را با مشکل مواجه کرده است. اگر جرم آنها حضور در تجمع بوده که خلاف قانون اساسی نیست و اگر تهیه گزارش بوده وظیفه ذاتی آنها بوده است.»
در بخش دیگری از این نامه، این نمایندگان مجلس طرز رفتار با نوشین جعفری، عکاس سینما و تئاتر، را سختگیریهایی غیرضروری «که به بهانه حفظ نظام انجام میشود» توصیف کرده اند.
نوشین جعفری، عکاس سینما و تئاتر در تاریخ ۱۲ مرداد ماه سال جاری بازداشت شد و غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه ایران، او را متهم به تبلیغ علیه نظام و توهین به مقدسات کرد و دادسرای امنیت به «امیر رئیسیان» وکیل نوشین جعفری اجازه نداد تا از موکلش دفاع کند.
همچنین ببینید: دادسرای امنیت به وکیل نوشین جعفری اجازه نداد تا از موکلش دفاع کندمرضیه امیری، روزنامه نگار و دانشجوی ارشد جامعه شناسی دانشگاه تهران و از بازداشتشدگان روز جهانی کارگر در تهران نیز به تازگی با احکام سنگین ۱۰ سال و نیم زندان و شلاق مواجه شده است.
همچنین ببینید: مرضیه امیری، روزنامه نگار به ۱۰سال و نیم زندان محکوم شدعاطفه رنگریز، فعال حقوق زنان و کارگران که او نیز در تجمعات روز جهانی کارگر در تهران بازداشت شده بود، از سوی دادگاه انقلاب به تحمل یازده سال و شش ماه زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است.
همچنین ببینید: عاطفه رنگریز، فعال حقوق زنان و کارگران، به تحمل بیش از ۱۱ سال زندان و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شداز سوی دیگر ندا ناجی فعال مدنی زندانی نیز که در روز جهانی کارگر از سوی ماموران امنیتی بازداشت شده بود اخیرا چندبار هدف حمله در زندان قرار گرفته است.
همچنین ببینید: ندا ناجی فعال حقوق زنان مجدد به زندان اوین منتقل شدنهادهای بینالمللی مدافع حقوق بشر و دولت ایالات متحده، جمهوری اسلامی را به نقض آزادی بیان و سرکوب روزنامهنگاران متهم کرده و خواستار آزادی روزنامهنگارانی شدهاند که صرفا به دلیل انجام وظیفه و شغل خود زندانی شدهاند.