اعتراضات سراسری، بحران کمبود گاز، انزوای بین‌المللی: بازتاب در رسانه‌های جهان

اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، در برابر پارلمان اروپا در بروکسل سخنرانی می کند. ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۰

رسانه‌های بین‌المللی درباره سرکوب اعتراضات سراسری و احکام دادگاه‌ها، ناآرامی در اثر بحران کمبود گاز طبیعی و انزوای جهانی حکومت گزارش می‌دهند و از جمله می‌نویسند که حکومت مصمم است در همه جبهه‌ها به جنگ ادامه دهد.

واشنگتن پست گزارش می‌دهد که پارلمان اروپا به افزودن سپاه پاسداران به فهرست سازمان‌های تروریستی رای مثبت داد.

روزنامه گاردین صبح پنج‌شنبه نوشت وزرای کشورهای عضو اتحادیه برای تروریست اعلام کردن سپاه پاسداران تحت فشار هستند، اما بعضی از آنها می‌گویند این اقدام به سقوط مذاکرات احیای برجام منجر می‌شوند.

روزنامه فایننشال تایمز لندن می‌نویسد انگلستان قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی بین‌المللی را بررسی می‌کند.

روزنامه فایننشال تایمز لندن تیتر زده که انگلستان قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی بین‌المللی را بررسی می‌کند و از وزیر خارجه بریتانیا نقل می‌کند که در واکنش به اعدام شهروند دوتابعیتی انگلیسی، به سپاه پاسداران هشدار داد که پاسخگو دانسته خواهد شد.

خبرگزاری بلومبرگ آمریکا می‌نویسد بحران گاز به ناآرامی در قلب پایگاه قدرت ابراهیم رئیسی می‌افزاید. مقامات حکومت درباره کمبود گاز در شمال کشور هشدار دادند در حالی که حکومت به سرکوب اعتراضات سراسری مشغول است.

واحد خبر شبکه سراسری سی‌بی‌سی کانادا گزارش می‌دهد که در ایران نبرد اراده‌ها، معترضان و حکومت را در انتظار چرخش‌دهنده بازی، در بن‌بست قرار داده، که ازجمله می‌تواند حمله نظامی یا تغییر رهبری نظام باشد.

گزارش تایمز در باره استفاده سپاه پاسداران از کودکان بریتانیائی برای ساختن ویدیوی تبلیغاتی سلام فرمانده

تایمز لندن در یک گزارش تحقیقی به نقل از اندیشکده بین‌المللی تونی بلر می‌نویسد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از کودکان مدرسه و مرکز اسلامی در لندن برای تهیه فیلم تبلیغاتی سرود سلام فرمانده استفاده کرده که در آن کودکان برای شهادت ابراز آمادگی می‌کنند. تایمز می‌‌افزاید:«اقدامات سپاه پاسداران در انگلستان می‌تواند به رادیکالیزه و افراطی کردن شهروندان بریتانیا‌ئی منجر شود.»

دیلی تلگراف روزنامه پرتیراژ جناح محافظه‌کار انگلستان، روز پنج‌شنبه چندین گزارش و تفسیر مرتبط با اعتراضات سراسری در ایران منتشر کرده.

تلگراف لندن می‌نویسد در حالیکه اوضاع کشور مانند روزهای آخر حکومت شاه دارد از کنترل خارج می‌شود، جمهوری اسلامی مصمم است که در همه جبهه‌ها به مبارزه ادامه دهد.

روزنامه دیلی‌تلگراف در تفسیری از نویسنده دیوید پاتریکاروکوس وضع ایران را مانند آخرین روزهای شاه، غیرقابل کنترل توصیف می‌کند و می‌نویسد حکومت ایران که منازعات داخلی و مبارزه با هزاران معترض در خیابان را کافی نمی‌داند، مصمم است که در همه جبهه‌ها به مبارزه ادامه دهد.

دیلی‌تلگراف در گزارش دیگری به نقل از مدافعان حقوق بشر می‌نویسد:« معترضان ایرانی پیش از محکومیت به اعدام در دادگاه‌ها، فقط ۱۵ دقیقه فرصت می‌یابند از خود دفاع کنند.»

روزنامه گاردین روز پنج‌شنبه می‌نویسد دادگاه انقلاب نوشهر علیه جواد روحی، جوان ۳۵ ساله مبتلا به بیماری روانی جواد روحی به اتهام ارتداد و آتش زدن یک نسخه قرآن، حکم اعدام صادر کرده. آقای روحی به قدری شکنجه شده بود که قادر به سخن گفتن نبود.

وال استریت جورنال می‌نویسد اقتصاد عراق در اثر اقدامات آمریکا برای جلوگیری از پولشوئی و انتقال پول به ایران، آسیب دیده است.

نیویورک تایمز در تفسیری درباره تاثیر رقابت سیاسی بر تغییرات اجتماعی، می‌نویسد اعتراضات سراسری که علیرغم سرکوب شدید و کشتار نوجوانان و کودکان، چهارماه ادامه پیدا کرده، ولی هنوز نتوانسته قدرتمندان را به تغییرات دلخواه معترضان وادار کند اما این به آن معنی نیست که جبش اعتراضی در ایران موفق نخواهد بود.

رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در مذاکرات احیای برجام

ماهنامه پرسابقه‌‌ محافظه‌کاران آمریکا نشنال ریویو در پایگاه اینترنتی خود می‌نویسد وزارت خارجه آمریکا از تکذیب گزارش تلویزیون ایران‌اینترنشنال درباره ملاقات رابرت مالی، نماینده ویژه رئیس جمهوری آمریکا در مذاکرات احیای برجام با سعید ایروانی سفیر جمهوری اسلامی در سازمان ملل، امتناع کرد و در پاسخ به سئوال روز سه‌شنبه این رسانه، تاکید کرد که پیام‌هائی رد و بدل شده و برجام مطرح نیست. نشنال ریویو می‌نویسد:« علی‌رغم اظهارات رئیس جمهوری بایدن درباره پایان مذاکرات احیای برجام، دولت آمریکا هنوز به مشارکت آمریکا در این مذاکرات قاطعانه خاتمه نداده.»

واشنگتن پست به نقل از آسوشیتدپرس، گزارش می‌دهد که در واکنش به سخنان رئیس جمهوری کره جنوبی که جمهوری اسلامی را به کره شمالی تشبیه کرده بود، کره جنوبی و حکومت ایران سفرای خود را فراخواندند.

واشنگتن پست می‌نویسد سوئد روز پنج‌شنبه دو برادر ایرانی‌زاده سوئدی را به جرم ده سال جاسوسی برای حکومت روسیه به حبس‌های درازمدت محکوم کرد.

سال ۲۰۱۱- عدم حضور جعفر پناهی در جشنواره فیلم برلین خبرساز شد

هالیوود ریپورتر شب گذشته، چهارشنبه‌ شب، گزارش داد که جشنواره برلین و نهاد وابسته به آن بازار فیلم اروپا سینمای حکومتی ایران و وابستگان آن را در کنار سینمای دولتی روسیه، تحریم کرد.

کرون، ضمیمه فرهنگی روزنامه هیوستون کرانیکل از بنگاه انتشاراتی هرست گزارش می‌دهد که فیلم‌های سانسور شده ایرانی آثار هنرمندان زندانی، در راس فهرست فیلم‌های عرضه شده در جشنواره فیلم‌های ایرانی در هیوستون قرار دارند، از جمله خرس نیست از جعفر پناهی و عنکبوت مقدس از علی عباسی که صحبت از اسکاری شدن آن در رسانه‌ها مطرح است.