هشدار ارتش اسرائیل به نتانیاهو: ایران و حزب‌الله اصلاحات قضایی را «فرصتی تاریخی» می‌دانند

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل.

سازمان اطلاعات نیروهای دفاعی اسرائیل به بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این کشور در‌مورد پیامدهای بالقوه بازنگری در سیستم قضایی هشدار داده است.

روزنامه «یدیعوت آحرونوت» نوشته است که بر اساس این گزارش، «دشمنان، تابستان ۲۰۲۳ را نقطه ضعف تاریخی اسرائیل می‌پندارند.»

پیش از تصویب قانون «لغو برهان معقولیت» نیز در نامه‌ای به نتانیاهو تأکید شده بود که جمهوری اسلامی ایران و حزب‌الله این موضوع را «فرصتی تاریخی» برای تغییر وضعیت استراتژیک در منطقه می‌دانند.

تلاش برای تغییر در سیستم قضایی توسط دولت ائتلافی بنیامین نتانیاهو، متشکل از احزاب ناسیونالیست و مذهبی، اعتراضات بی‌سابقه‌ای را به وجود آورده، به نگرانی درباره سلامت دموکراسی اسرائیل در میان متحدان غربی‌اش دامن زده و اقتصاد این کشور را تحت تأثیر قرار داده است.

در این گزارش آمده است: در حالی که گفتگوهای قبلی بر حملات «تاکتیکی» با هدف بازدارندگی متمرکز بود، جامعه اطلاعاتی اکنون نگران آسیب‌پذیری‌های قابل‌توجه در قابلیت‌های بازدارندگی اسرائیل به دلیل بحران جاری است.

گزارش همچنین اشاره کرده است که رئیس ستاد ارتش اسرائیل نیز در دیدار با بنیامین نتانیاهو در اوایل هفته از این تحلیل اطلاعاتی حمایت کرده است.

بر اساس این گزارش، بازدارندگی اسرائیل متکی بر چهار «ستون» از جمله قدرت نظامی اسرائیل، روابط با آمریکا، اقتصاد و یکپارچگی داخلی متکی بوده است ولی گزارش‌ها حاکی از آن است که ایران و حزب‌الله بحران کنونی را در درازمدت «جدی و تأثیرگذار» می‌بینند.

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که مقامات جمهوری اسلامی ایران و حماس به تازگی درباره بحران داخلی اسرائیل گفتگو کردند اما تصمیم گرفتند دخالت نکنند تا به نتانیاهو کمک نشود.

بر اساس این گزارش، مقامات جمهوری اسلامی ایران و حماس در این نشست به این نتیجه رسیدند که اسراییل در نتیجه بحران تضعیف شده است.

یکی از مقامات حماس به رویترز گفت که گفتگوهای جاری میان حماس، ایران و نیروی قدس در مورد «وضعیت کلی» در حال انجام است.

یک منبع لبنانی آگاه به رویترز گفته است که مقامات بلندپایه حزب‌الله بحران اسرائیل را از نزدیک زیر نظر دارند و آن را تحولی مثبت می‌دانند که می‌توانند در آینده از آن بهره ببرند.

منابع فلسطینی نیز به هاآرتص گفته‌اند که موضع حماس نشان‌دهنده تغییر رویکرد نیست و آنها به سیاست خود در مورد حفظ آتش بس در غزه برای جلوگیری از تشدید تنش با اسرائیل که توجه‌ها را از اعتراضات داخلی منحرف می‌کند ادامه خواهند داد.

چندی پیش، شاخه نظامی حماس مسئولیت حملات در کرانه باختری را بر عهده گرفت ولی از رویارویی بزرگتر با اسرائیل که ممکن است عملیات نظامی گسترده‌تر از سوی اسرائیل را به همراه داشته باشد می‌پرهیزد.