پس از گسترش هک نهادها و مراکزی در بخشهای مختلف دولتی و حاکمیتی جمهوری اسلامی، رسانههای ایران از «قطع دسترسی» ایرانیان خارج از کشور به «سامانههای بانکی» خبر دادهاند و علت آن را نگرانی از «حملات سایبری» اعلام کردهاند.
خبرگزاری دولتی «ایرنا» در ارتباط با این اقدام «محدود کننده» که بدون اطلاعرسانی مستقیم توسط بانکها به مشتریان خود صورت گرفته، نوشته است: محدودیتهای اعمالشده به توصیه «مراجع ذیصلاح» و در راستای «مقابله با تهدیدات سایبری» صورت گرفته است.
در تازهترین مورد، سایت «سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی» توسط گروه «قیام تا سرنگونی» وابسته به سازمان مجاهدین خلق هک شده است و به گفته شاهین قبادی، سخنگوی این سازمان، «مدارک و اسناد مهمی» شامل «۴۰ هزار» پیام محرمانه و «۱.۵» میلیون نامه الکترونیک سری به دست آمده است.
خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی در بخش دیگری از توضیح امروز خود به نقل از منابعی که نامی از آنها نیاورده، مدعی شده است که این محدودیت جدید، صرفا در خصوص «تعداد محدودی» از بانکها است که «بیشترین اتصال خارج از کشور» به سامانههای بانکی اعم از «اینترنت بانک و همراه بانک» را دارند.
تعدادی دیگر از رسانههای رسمی درون ایران نیز همین محتوا را بدون تغییری در متن آن و یا ذکر توضیحاتی بیشتر، منتشر کردهاند و به نقل از «مراجع ذیصلاح» نوشتهاند که این محدودیتها «موقتی» است.
ششم تیرماه نیز گروهی هکری با نام «گنجشک درنده» با انتشار فایلی ویدئویی در کانال تلگرامی خود، «حملات سایبری» به شرکتهای فولاد خوزستان، فولاد مبارکه اصفهان و شرکت فولاد هرمزگان را برعهده گرفت و مدعی شد که هکرهای این گروه موفق به ایجاد «یک حادثه فیزیکی» در یکی از این مجموعههای بزرگ صنعتی ایران نیز شدهاند.
دوازدهم خردادماه امسال هم یک گروه سایبری با هک «دوربینهای نظارتی و کنترلی شهرداری تهران» در آستانه سالگرد مرگ آیتالله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی، موجب توقف فعالیت بسیاری از زیرساختهای الکترونیک این مجموعه شد و چهاردهم خردادماه نیز برخی منابع خبری و تعدادی از کاربران شبکههای اجتماعی از اختلال شدید در «سیستم پاسپورت چک» فرودگاه بینالمللی تهران خبر دادند.
در کنار این موارد در حوزههای زیرساختی، هک و اختلالهای گستره دیگری همچون اختلال یک هفتهای «۴۳۰۰ جایگاه سوخت» کشور یا تغییر در پخش برنامههای مختلف سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی نیز در بازه زمانی یک سال اخیر رویداده که بر گستردگی دامنه این حملات سایبری افزوده است.
در این میان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی پنجم تیرماه با کلیات طرح تشکیل «سازمان پدافند غیرعامل» که از سال ۸۹ بنا بر دستور آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی به عنوان یکی از زیرمجموعههای «ستاد کل نیروهای مسلح» فعالیت میکند و از جمله وظایفش «مقابله با حملات سایبری به نهادها و زیر ساختها» است، موافقت کردند.