گروه شبهنظامی حماس روز پنجشنبه ۲۱ تیر، در بیانیهای اعلام کرد که میانجیها هنوز هیچ اطلاعات جدیدی درباره مذاکرات آتشبس در غزه به این گروه ارائه نکردهاند.
این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی، دولت اسرائیل را به آنچه «طفرهرفتن به منظور خریدن وقت و جلوگیری از پیشرفت گفتگوهای کنونی» نامید، متهم کرد.
حماس هفته گذشته اعلام کرده بود که بخش مهمی از طرح آمریکا با هدف پایان دادن به جنگ ۹ ماهه در غزه را پذیرفته و از مطالبه خود که اسرائیل پیش از امضای یک توافقنامه، ابتدا متعهد به آتش بس دائمی شود، دست برداشته است.
تازهترین ادعای حماس در حالی مطرح میشود که حساب دفتر نخستوزیری اسرائیل در شبکه اجتماعی «ایکس» روز پنجشنبه اعلام کرد که تیم مذاکرهکننده اسرائیل چهارشنبه شب بیستم تیر، از دیدار چهارجانبه با میانجیها در دوحه، پایتخت قطر، بازگشته است.
طبق بیانیه دفتر نتانیاهو، در این نشست بندهای توافق درباره بازگرداندن گروگانها همزمان با تضمین تحقق تمام اهداف جنگ به بحث گذاشته شد.
بنیامین نتانیاهو نیز صبح پنجشنبه با تیم مذاکرهکننده دیدار کرد و هیئتی به سرپرستی رئیس آژانس امنیت اسرائیل (شینبت) و نمایندگان ارتش اسرائیل بعد از ظهر پنجشنبه برای ادامه مذاکرات عازم قاهره شد.
نخستوزیر اسرائیل پیشتر گفته بود که هرگونه توافق آتشبس در غزه باید اجازه ازسرگیری درگیریها تا زمان تحقق اهداف جنگی اعلامشده از سوی کشورش را بدهد.
همچنین ببینید: نتانیاهو: توافق آتشبس باید اجازه ازسرگیری درگیریها تا زمان تحقق اهداف جنگی را بدهدبه گفته او، طرح موارد موافقت اسرائیل و مورد استقبال جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، به ارتش اسرائیل اجازه میدهد گروگانهای ربودهشده توسط حماس را بدون کنارگذاشتن دیگر اهداف جنگی به کشورش بازگرداند.
بنیامین نتانیاهو تاکید کرده بود که این طرح باید از قاچاق تسلیحات از مرز مصر و غزه توسط حماس و همچنین بازگشت هزاران شبهنظامی به شمال نوار غزه جلوگیری کند.
در جریان حمله تروریستی ۱۵ مهر (٧ اکتبر) سال گذشته حماس به اسرائیل بیش از ۱۲۰۰ تن از جمله زنان، کودکان، و سالخوردگان قتلعام شدند و بیش از ۲۵۰ تن دیگر به گروگان گرفته شدند.
با گذشت ٩ ماه از این حمله تروریستی، ۱۰۹ گروگان از اسارت حماس رهایی یافتهاند و طبق برآوردهای اسرائیل، ۱۱۶ گروگان دیگر هنوز در غزه به سر میبرند که احتمالا ۴۲ تن از آنها جان خود را از دست دادهاند.
این در شرایطی است که هفت گروگان توسط ارتش اسرائیل نجات یافتهاند و پیکرهای ١٩ گروگان دیگر از سوی ارتش شناسایی و به اسرائیل بازگردانده شده است.
علاوه بر این، حماس دو غیرنظامی اسرائیل را که در سالهای ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ وارد نوار غزه شدهاند، همچنان در اسارت دارد. پیکر دو سرباز اسرائیلی نیز که در درگیریهای تابستان ١٣٩٣ کشته شدند، در اختیار حماس است.
گروه حماس در فهرست سازمانهای تروریستی ایالات متحده، اتحادیه اروپا، بریتانیا، اسرائیل، کانادا، ژاپن و شمار دیگری از کشورهای جهان قرار دارد.