واکنش وزیر دولت به لغو کنسرت‌ها در چند شهر؛ «برخورد می‌کنیم»

لغو کنسرت گروه موسیقی «لیان»

در پی انتشار خبرهایی در هفته گذشته که حکایت از لغو کنسرت‌های گروه موسیقی «لیان» در تبریز، اصفهان، شیراز و خوزستان با وجود اخذ «مجوز وزارت ارشاد» داشت، وزیر ارشاد دولت پزشکیان می‌گوید «وقتی مجوز صادر شد، هیچ مجموعه‌ای حق لغو آن را ندارد.»

این ادعای عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت جمهوری اسلامی در حالی مطرح می‌شود که در سال‌های اخیر بارها شاهد بودیم که کنسرت‌های مختلف در برخی شهرها از جمله در مشهد، اصفهان و چندین شهر دیگر با دخالت نمایندگان علی خامنه‌ای در استان‌ها و یا با اعمال فشار نیروهای مذهبی وابسته به حکومت لغو شده‌اند.

در آبان ماه سال جاری محسن ابراهیم زاده، خواننده پاپ در ایران در حساب کاربری خود در شبکه‌های اجتماعی خبر داد که کنسرت‌‌های او در شهرهای یاسوج و گچساران به دلیل عدم «تفکیک جنسیتی» و «خاموش بودن چراغ‌ها در زمان کنسرت» لغو شده است.

در نمونه‌ای دیگر در اسفند ماه سال گذشته و در آستانه برگزاری کنسرت علیرضا قربانی در اصفهان و تنها چند ساعت قبل از اجرای این هنرمند، ستاد «امر به معروف» استان اصفهان با انتشار بیانیه‌ای «شدید اللحن» به این کنسرت تاخت و به نوشته وب‌سایت «اعتماد آنلاین» ادبیات «بی‌سابقه‌ای» علیه وزارت ارشاد به‌کار برده بود.

لغو کنسرت گروه موسیقی «لیان»

بنابراین گزارش در بخش‌هایی از آن بیانیه با تاکید بر اینکه «مردم ارزشی اصفهان معتقد هستند که در این شهر شئونات ارزشی باید رعایت شود» آمده بود: «باتوجه‌ به نظر علمای اصفهان و احتمال مفسده با نوازنده زن، این اجرا بدون نوازنده زن برگزار شود.»

شهریور ماه سال گذشته محمود سالاری، معاون هنری وقت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در دفاع از حاشیه‌ها و محدودیت‌های برگزاری کنسرت در مشهد گفته بود که «مگر کسی تا کنون در واتیکان کنسرت داشته» است.

ممنوعیت برگزاری کنسرت در مشهد و قم سابقه چندین ساله دارد. در پاییز سال ۱۳۹۵ حسین نوش‌آبادی، سخنگوی وقت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفته بود که «سیاست‌ این وزارتخانه در دولت حسن روحانی از ابتدا اینگونه بوده که برای برگزاری کنسرت در دو شهر مذهبی مشهد و قم مجوز ندهد و تاکنون هیچ کنسرتی در این دو شهر برگزار نشده است.»

وزیر ارشاد دولت پزشکیان اما منکر ممنوعیت برگزاری کنسرت در برخی شهرها است و امروز در واکنش به خبر لغو برخی کنسرت‌ها به خبرگزاری ایلنا گفت: «این خبر به من هم رسیده است و ما به دوستان گفتیم جدی پیگیری کنند. هم راجع به این مسئله برخورد کنند و هم مواظب باشند، زمینه‌های بعدی برای این اتفاق به وجود نیاید‌.»

طی سال‌های اخیر جمهوری اسلامی محدودیت‌های بیشتری را نیز در عرصه موسیقی اعمال کرده است که ممنوعیت حضور زنان نوازنده روی صحنه در بعضی از شهرها نمونه بارز این محدودیت‌ها است.

این در حالی است که ممنوعیت نمایش ساز‌های موسیقی در تلویزیون حکومتی سال‌ها است که با شدت پیگیری می‌شود.