یک زن ۲۵ ساله ایرانی-بریتانیایی بیش از دو ماه است که به خاطر شرکت در فعالیت های حمایت از حقوق زنان در ایران در زندان به سر می برد.
نشریه دیلی تلگراف چاپ لندن در گزارشی از قول فعالان حقوق بشر در ایران نوشته است غنچه قوامی که می خواست همراه با دیگر فعالان حقوق زنان برای تماشای مسابقه والیبال ایران – ایتالیا وارد استادیوم مردانه آزادی تهران شود، در محوطه بیرون استادیوم بازداشت شد. معترضان که همگی به نشانه اعتراض به قوانینی که خواستار استفاده از رنگ های تیره است، روسری سفید بر سر داشتند در حالی که می کوشیدند از لای میله های ورزشگاه وارد آن شوند، دستگیر شدند.
خانم قوامی همراه با دیگر زنان خواستار ورود به ورزشگاه، در همان روز دستگیری با دادن تعهد و توقیف وسایل شخصی اش آزاد شد، اما یک هفته بعد، در روز ۹ تیر، وقتی برای پس گرفتن وسایلش به بازداشتگاه وزرا مراجعه می کند، بار دیگر بازداشت و در سلول انفرادی یکی از بندهای امنیتی زندان اوین زندانی می شود.
فعالان می گویند اکنون دو ماه است که او در زندان است که ۴۱ روز آن را در انفرادی گذرانده است. مقام های مسئول هیچ توضیحی دراین باره نداده اند. ماموران امنیتی خانه خانم قوامی را نیز مورد تفتیش قرار داده اند.
شیوا نظر آهاری از فعالان برجسته حقوق زنان در ایران که خود چندین سال به خاطر فعالیت های مدنی اش در زندان به سر برده با بازکردن صفحه ای در فیس بوک کمپینی برای آزادی او به راه انداخته است.
او درفیس بوک نوشته است:
«میخواستیم با هم برویم استادیوم. میخواستیم برویم بنشینیم روی آن صندلیها، داد بزنیم و تیم والیبالمان را تشویق کنیم. تیمی که این روزها عجیب به وجدمان میآورد. میخواستیم برویم، نه نیمی از آزادی که حداقل چند صندلی آزادی را مال خود کنیم.
به استادیوم نرفتیم. اما میگویند قانونی برای حضور زنان در استادیوم در حال تدوین است. اما یک نفر از جمع استادیومیها نیست که شنیدن این اخبار خوشحالش کند. یک نفر ۶۷ روز است، درست بعد از آخرین بازی، که توی زندان و سلول انفرادی، برای این درخواست بازجویی میشود و اتهام پشت اتهام. یک نفر از جمع روسری سفیدها ۶۷ روز است که در زندان است و قرار بازداشتش برای دو ماه دیگر تمدید شده.
میخواستیم با هم برویم استادیوم، اما سلولهای انفرادی بند سپاه نصیب غنچه قوامی شد».
به نوشته تلگراف، یکی از سخنگویان وزارت خارجه بریتانیا ضمن تایید خبر بازداشت گفته است دیپلمات های بریتانیایی در این کار دخالتی نکرده اند: «ما هم خبر مربوط به بازداشت تبعه ایرانی- بریتانیایی را شنیده ایم و داریم آن را بررسی می کنیم.»
فعالان حقوق زنان با انتخاب حسن روحانی، رئیس جمهوری که خود را اعتدال گرا می نامد، تلاش های برابر خواهانه خود را افزایش داده اند.
از سوی دیگر، خبرگزاری نیمه رسمی فارس گزارش داد که شهلا شرکت، فعال حقوق زنان، روزنامه نگار و ناشر ماهنامه زنان امروز، برای پاسخ گویی به اتهام «اشاعه فمینیسم» به دادگاه مطبوعات احضار شده است.