توقف برنامه اعزام «امام جماعت» از ترکیه به مساجد آلمان

گروهی از مسلمانان در مسجدی در آلمان - آرشیو

وزارت کشور آلمان روز پنجشنبه ۲۳ آذر اعلام کرد آلمان و ترکیه به توافق رسیده‌اند که برنامه بحث برانگیز اعزام امامان جماعت از ترکیه به آلمان متوقف شود و گفت که این اقدام ادغام مسلمانان را در جامعه آلمان تقویت خواهد کرد.

بر اساس توافق‌نامه‌ای بین این وزارتخانه، «دیانت» (مرجع دینی ترکیه)، و انجمن اسلامی ترکیه در آلمان سالانه حدود ۱۰۰ امام جماعت دوره آموزش‌‌شان را در آلمان می‌گذرانند.

این امامان به تدریج جایگزین روحانیون موسسه «دیانت» که در آلمان کار می‌کنند، خواهند شد. آلمان که میزبان شمار زیادی از ترک‌های مهاجر است، در دو دهه اخیر معمولا شاهد جدال سیاسی با رئيس‌جمهوری ترکیه و حزب اسلام‌گرای او بوده است.

نانسی فایزر، وزیر کشور آلمان، در بیانیه‌ای گفت: «ما به روحانیونی نیاز داریم که به زبان ما صحبت کنند، کشور ما را بشناسند، و از ارزش های ما دفاع کنند.» و افزود: «این یک نقطه عطف مهم برای ادغام و مشارکت جوامع مسلمان در آلمان است.»

این انجمن اسلامی، که بزرگترین انجمن اسلامی در آلمان با حدود ۹۰۰ مسجد است، اخیراً پس از آن‌که یکی از اعضای طالبان در یکی از مساجد آن در شهر کلن در غرب آلمان سخنرانی کرد، موضوع جنجال‌های سیاسی در این کشور بوده است.

همچنین ببینید: آلمان درباره سفر یک مقام ارشد طالبان به این کشور تحقیق می‌کند

در سال ۱۳۹۶، مقامات آلمانی پس از ادعاهایی مبنی بر جاسوسی امامان اعزامی موسسه «دیانت»، از این انجمن اسلامی خواستند اصلاحاتی اساسی انجام دهد. «دیانت» هر گونه دخالت در آن موارد را رد کرد و پرونده بدون مطرح شدن هرگونه اتهامی بسته شد.