کشف یک پرستشگاه ۴ هزار ساله در هلند

یک طراحی از آنچه پرستشگاه ۴ هزار ساله در هلند به آن شبیه بوده است. عکس از شهرداری تیل، هلند.

باستان شناسان یک پرستشگاه ۴ هزار ساله تشکیل یافته از گودال‌ها و گورپشته‌ها - تپه‌های خاکی که اغلب بر روی گورستان باستانی ساخته می‌شد - را در مرکز هلند کشف کرده‌اند که به عقیده آنها احتمالاً هدف و کاربردی مشابه «استون‌هنج» داشته است.

به گزارش رویترز، این تحصنگاه - که با خاک و چوب ساخته شده و وسعت آن به اندازه دست‌کم سه زمین فوتبال می‌رسید - همانند «استون‌هنج»، دایره سنگی معروف در جنوب انگلستان، به منظور همسویی با خورشید در انقلاب‌های تابستانی ساخته شده بود.

محل حفاری در شهرتیل در مرکز هلند.

بنا بر بیانیه شهرداری «تیل»، شهری در ۷۰ کیلومتری روتردام که محل حفاری در آن واقع است، باستان شناسان همچنین هدایایی از جمله اسکلت حیوانات، جمجمه انسان و اقلام با ارزش مانند سر نیزه برنزی را در نقاطی که خورشید از لای شکاف‌ها می‌تابید کشف کردند.

یک سرنیزه برنزی که در محل حفاری پیدا شده است.

در این بیانیه آمده است: «بزرگترین تپه به عنوان تقویم خورشیدی عمل می‌کرد، چیزی شبیه به سنگ‌های معروف استون‌هنج در بریتانیا.»

بنا بر این بیانیه، «این پناهگاه باید مکانی بسیار مهم بوده باشد که در آنجا مردم [وقوع] روزهای خاص سال را حساب می‌کردند، مراسم مذهبی اجرا می‌کردند و مردگان خود را به خاک می‌سپردند.»

طی کاوش در این مکان در سال ۲۰۱۷، باستان شناسان چندین قبرستان را نیز کشف کردند. یکی از قبرها متعلق به زنی بود که با منجوق‌های (مهره‌های) شیشه‌ای از بین‌النهرین (میان‌رودگان)، عراق کنونی، دفن شده بود.

یک مهره شیشه‌ای سبز رنگ متعلق به میان‌رودگان که در مقبره ۴ هزار ساله یک زن در مرکز هلند کشف شد.

این قدیمی‌ترین مهره‌هایی است که تا به حال در هلند یافته شده و به گفته پژوهشگران، ثابت می‌کند که مردم این منطقه در آن زمان با مردمی که با آنها ۵ هزار کیلومتر فاصله داشتند، در تماس بودند.

باستان‌شناسان شش سال وقت صرف کردند تا بیش از یک میلیون شی و آثار حفاری شده مربوط به عصر حجر، عصر برنز، عصر آهن، امپراتوری روم و قرون وسطی را بررسی کنند.

برخی از این آثار در یک موزه محلی در شهر تیل و در موزه ملی آثار باستانی هلند به نمایش گذاشته خواهد شد.