رونق بازار شرکتهای تحویل و ارسال کالا پس از همه‌گیری کرونا

هنگامی که در اوایل سال ۲۰۲۰ هیولای کرونا به جهان حمله کرد، سایه ابر سیاه خانه‌نشینی و نگرانی از آینده شغلی میلیونها نفر در جهان یکی از بزرگترین نگرانی‌های جامعه جهانی بود ، مردمی که تا پیش از این بدون هیچ محدودیتی، خریدهای مورد نیاز خود را انجام می‌دادند حالا با یک مشکل جدی رو‌به‌رو بودند: «خرید کردن».

صفهای طولانی برای ورود به فروشگاه‌ها و یا بسته بودن فضای داخلی رستوران‌ها برای ارائه خدمات به مشتریانشان معضلی بود که بشر راحت‌طلب قرن بیست و یکم را آزار می‌داد.

انسانها اما همیشه برای شرایط سخت یک فکر بکر دارند، پلتفرمهای تحویل غذا و خواربار با اینکه پیش از همه‌گیری هم فعالیت می‌کردند، به یکباره با استقبال گسترده مردمی رو به رو شدند که حالا کاری جز نشستن در خانه و خوردن و تلویزیون تماشا کردن نداشتند.

در این میان بازار پلتفرمهای تلویزیونی نظیر نتفلیکس و اچ بی او هم داغ شد.

با پایان خانه‌نشینی‌ها، اقبال مردم برای تماشای فیلمها به سینماها بازگشت و رونق پلتفرمهای تلویزیونی، بسیار کمتر از زمان همه‌گیری شد، اما آسانی خرید و تحویل گرفتن غذا و خواربار و حتی مشروبات الکلی درب منزل و یا محل کار، به کام مردم چنان خوش آمد که رونق بازار پلتفرمهای تحویل کالا و خدمات نه تنها کمتر نشد بلکه با استناد بر برخی گزارش‌ها حتی با رشد ۲۲۰ درصدی هم همراه بوده است.

میزان تقاضا برای دریافت کالا در محل چنان زیاد شده است که این پلتفرمها با راه‌اندازی سرویس های اشتراکی، حالا تقدم در زمان رسیدن کالا را ابتدا به مشترکین خود می‌دهند.

سرویسهای شناخته شده‌ای نظیر اوبر هم برای آنکه از بازار جا نمانند، در کنار سرویس تحویل غذا ، سرویسهای جدیدی نظیر تحویل بسته‌ به مشتریان و خرید و ارسال خواربار را هم به خدمات خود اضافه کرده‌اند.

میزان اقبال مردم تا جایی بالا بوده که حالا بسیاری از این سرویسها نظیر دوردش تصمیم دارند تا حق اشتراک سالانه خود را برای دریافت سفارشات افزایش دهند و پیش‌بینی‌ها هم نشانی از افت احتمالی تعداد مشترکان نشان نمی‌دهد.

با داغ‌تر شدن این بازار، حالا صدای پای فروشگاه‌های بزرگ نظیر والمارت هم به گوش می‌رسد. والمارت که مدتی است سرویس ارسال کالای خود را راه اندازی کرده در هفته‌های گذشته خبر از قراردادی جهت ساخت ون‌های برقی ویژه ارسال کالا با یک شرکت خودرو‌سازی بزرگ را اعلام کرد‌ه است.

دیگر فروشگاه‌ها هم اعلام کرده‌اند، اقدامات مشابهی را یا انجام داده‌اند و یا در دستور کار دارند ، به نظر می‌رسد انحصاری که تا پیش از این به دست آمازون بود حالا به لطف کووید در حال شکسته شدن است و در کنار سود سرشاری که شرکتهای فعال در این حوزه به خود اختصاص می‌دهند بازار کار و فرصت شغلی که برای هزاران نفر به وجود آمده است از نگرانی‌ها در خصوص آینده شغلی انسانها نیز کاسته است .

حالا می‌توان گفت کووید برای شرکتهای فعال در این عرصه، عدویی بود که سبب خیر شد .