منابع خبری در استان سیستان و بلوچستان اعلام کردند که عامر دادآفرین و محمد ملازهی، پسر و برادر فریبا بلوچ، کنشگر ساکن لندن، یکشنبه در ایرانشهر بازداشت شدند.
بنا بر گزارش «رسانک» که اخبار مرتبط با شهروندان بلوچ را دنبال میکند، در روز چهارشنبه ۳۱ خرداد، بازداشت دو عضو خانواده فریبا بلوچ در حالی رخ داده است که محمد ملازهی ۲۵ ساله به استقبال خواهرزادهاش عامر دادآفرین ۱۸ ساله در بازگشت از سفر بریتانیا رفته بود.
یک منبع آگاه به «رسانک» گفته است، عامر دادآفرین برای دیدار مادرش فریبا بلوچ به بریتانیا سفر کرده بود و حین بازگشت، در ورودی ایرانشهر در استان سیستان و بلوچستان به همراه داییاش بازداشت شد.
بنا بر این گزارش، نیروهای امنیتی پس از بازداشت این دو شهروند را به مکانی نامعلوم بردهاند و اتهام نسبت داده شده به آنها نیز روشن نیست.
در این گزارش تأکید شده که عامر دادآفرین و محمد ملازهی «هیچگونه فعالیت سیاسی» نداشتهاند و مقامات به «قصد وارد کردن فشار به فریبا بلوچ» آنها را بازداشت کردهاند.
بازداشت نزدیکان کنشگران مدنی و سیاسی و روزنامهنگاران فعال در خارج از ایران توسط جمهوری اسلامی پیش از این نیز سابقه داشته است.
فریبا بلوچ در توییتی نوشته است که «تنها جرم» آنها این است که «پسر و برادر من هستند.»
مسعود رئیسی، سردبیر وبسایت «رسانک»، درباره بازداشت این دو شهروند به بخش فارسی صدای آمریکا میگوید روشن نیست چه نهادی آنها را بازداشت کرده است.
به گفته او عامر دادآفرین به طور قانونی از کشور خارج شده و پس از دیدار با مادرش در انگلستان، به طور قانونی به ایران بازگشته است. آنها هیچ فعالیت سیاسی نداشتهاند و محمد ملازهی تا یکی دو ماه قبل در دفتر نماینده مجلس ایرانشهر مشغول به کار بود اما «اخراج» شده که این هم نشان از فشار بر خانواده فریبا بلوچ برای کاهش فعالیتهای او است.
مسعود رئیسی میگوید بازداشت آنها احتمالا «کاملا برنامهریزی شده» بوده و تلاشی برای اعمال فشار بر فریبا بلوچ است که «از مسیر مبارزاتی او که در طول خیزش ۱۴۰۱ بسیار پررنگ بوده باز بدارند.»
سردبیر وبسایت «رسانک» تأکید میکند که جمهوری اسلامی پیش از این نیز «برای بسیاری از فعالان خارج از کشور این گونه اقدامات فراقانونی انجام داده و سابقه گروگانگیری دارد و این میتواند کاملا برنامهریزی شده باشد.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
موسی برزین، حقوقدان ساکن ترکیه، در روزهای گذشته در گفتوگو با بخش فارسی صدای آمریکا گفته است که این بازداشتها در حالی است که «خانوادهها در ایران هیچ دخالتی در فعالیت افراد خارج از کشور ندارند.»
او به فعالان و روزنامهنگاران خارج از کشور توصیه کرده است که در قبال این نوع بازداشتها سکوت نکنند، چرا که ممکن است «سراغ خانواده سایر فعالان نیز بروند.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند