وزیر بهداشت در نقش ناظم مدرسه؛ «کاشت مژه و ناخن» برای کادر درمان ممنوع است 

کادر درمان در بیمارستان‌های ایران

وزیر بهداشت جمهوری اسلامی اعلام کرده که «کاشت ناخن و مژه» برای پزشکان و تمامی پرسنل بیمارستانی ممنوع است؛ اقدامی که برخی از کارکنان کادر درمان آن را با نظارت «ناظم مدرسه» در دهه ۶۰ مقایسه کرده‌اند.

خبرگزاری حکومتی «فارس» ضمن اعلام این خبر به نقل از بهرام عین‌اللهی نوشته است که «با متخلفان برخورد می‌شود.»

این خبرگزاری ممنوعیت «کاشت ناخن و مژه» برای پرسنل بیمارستان و مراکز درمانی را یکی از «مطالبات مردمی» دانسته که بواسطه «پویش‌های مورد حمایت فارس» محقق شده است.

این نهاد رسانه‌ای وابسته به دستگاه‌های امنیتی در توجیه چنین اقدامی نوشته است در متن یکی از این «پویش‌ها» آمده است که «کاشت ناخن یکی از راه‌های انتقال سریع باکتری و ویروس است.»

بهرام عین اللهی، وزیر بهداشت دولت ابراهیم رئیسی نیز مدعی شده است که در کشورهای دیگر هم این شیوه‌نامه‌ها وجود دارد و باید از انتقال ویروس و آلودگی به بیمار جلوگیری شود.

این اظهارات وزیر بهداشت در حالی است که آذر ماه سال جاری رفتار «غیرمسئولانه» وزیر بهداشت مبنی بر حضور او به همراه گروه خبری و فیلم‌بردار در اتاق زایمان در زمان وضع حمل یک خانم، حاشیه‌های بسیاری هم از جنبه بهداشتی و هم از «جنبه شرعِ» مورد تاكيد جمهوری اسلامی به دنبال داشت.

عین‌اللهی به همراه پرسنل تلویزیون جمهوری اسلامی به بهانه افتتاح بیمارستان در اتاق زایمان حاضر و تیم همراه او نیز گزارشی تصویری از این اقدام مخابره کردند.

روزنامه «فرهیختگان» در واکنش به این اقدام نوشته بود: «بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت برای یک گزارش تبلیغاتی از افتتاح بیمارستانی در فردیس کرج تمام پروتکل‌های اتاق جراحی را کنار گذاشت و وارد اتاق زایمان خانمی شد که حتی همسرش اجازه حضور در این اتاق را طبق قوانین بسیاری از بیمارستان‌های دولتی ندارد.»

منتقدان بر این باورند که اقدامات اخیر وزارت بهداشت در ممنوعیت آرایش و کاشت ناخن در راستای عملیاتی کردن لایحه «عفاف و حجاب» است که در برخی موارد حتی مسئولان وزارت بهداشت جلوتر از لایحه حرکت می‌کنند. لایحه‌ای که هنوز در مسیر رفت‌و برگشت بین مجلس و شورای نگهبان است و هنوز تبدیل به «قانون» نشده است.

در همین راستا خبرگزاری مهر در ۲۹ شهریور ماه گزارش داد که وزارت بهداشت به منظور «قانونمندی و استانداردسازی» رفتار و پوشش دانشجویان و دستیاران دانشکده‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، پس از ۱۰ سال مصادیق پوشش را بازنگری کرده و برای سال تحصیلی ۱۴۰۳ - ۱۴۰۲ به دانشگاه‌ها ابلاغ کرده است.

رعایت حدود شرعی در نگاه و گفتگو با «نامحرم»، رعایت شئونات اخلاقی، «جویدن آدامس» و «خندیدن» از جمله مواردی است که وزارت بهداشت در این ابلاغیه به آنها پرداخته بود.