پارلمان اروپا خواستار تعلیق مجازات اعدام در ایران شد

اعتراض به اعدام در ایران - آرشیو

نمایندگان پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای از دولت ایران خواستند به‌کارگیری مجازات اعدام را فورا تعلیق کند تا نشان دهد گامی در جهت کاهش احکام اعدام و لغو آن برداشته است.

پارلمان اروپا روز پنج‌شنبه ۲۸ بهمن سه قطعنامه درباره وضیعت حقوق بشر ایران، فیلیپین و بحران سیاسی در بورکینافاسو تصویب کرد.

در بخش مربوط به ایران قطعنامه آمده است، از زمانی که ابراهیم رئیسی در مرداد ۱۴۰۰ به عنوان رئیس جمهوری روی کار آمد، تعداد اعدام‌ها از جمله اعدام زنان در ایران افزایش قابل توجهی داشته است.

بنا بر این قطعنامه، مجازات اعدام در ایران برای اقلیت‌های قومی، مذهبی و سایر اقلیت‌ها، به‌ویژه بلوچ‌ها، کردها، عرب‌ها، بهاییان و همچنین دگرباشان جنسی به طور نامتناسب اجرا می‌شود.

پارلمان اروپا از مقامات جمهوری اسلامی ایران خواسته است با اصلاح یک فوریت ماده ۹۱ قانون مجازات اسلامی، به صراحت استفاده از مجازات اعدام را برای افراد زیر ۱۸ سال در هر شرایطی ممنوع کنند.

بنا بر این گزارش، ایران بالاترین رقم اعدام‌ها در جهان را دارد. مطابق گزارش سازمان ملل متحد، از اول ژانویه تا اول دسامبر ۲۰۲۱ دست‌کم ۲۷۵ تن در ایران اعدام شده‌اند که در این میان دست‌کم دو کودک‌مجرم و ۱۰ زن بوده‌اند.

همچنین در قطعنامه پارلمان اروپا آمده است که در ژانویه سال جاری میلادی ۸۵ مجرم نوجوان در ایران در صف اعدام بوده‌اند.

معاون قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران روز جمعه در واکنش به قطعنامه پارلمان اروپا، آن را «مبتنی بر اغراض سیاسی» به جای «انعکاس واقعیت‌ها» دانست.

به گزارش خبرگزاری رسمی ایران، ایرنا، کاظم غریب‌آبادی ادعا کرد که این قطعنامه با «واقعیات موجود در ایران همخوانی ندارد» و «سراسر حاوی مطالب انحرافی و دروغین» است.

بنا بر گزارش سازمان حقوق بشر ایران در پانزدهم بهمن، قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران تنها در ژانویه ۲۰۲۲ دست‌کم ۴۶ تن را در زندان‌ها اعدام کرد، در حالی که بر اساس اعلام این سازمان تنها اعدام شش تن از این افراد در رسانه‌های داخل ایران گزارش شده است.

همچنین ببینید: یک سازمان حقوق بشری: دست‌کم ۴۶ تن طی ماه گذشته در ایران اعدام شدند