تحولات اخیر در انتخابات کشورهای مختلف اروپایی تحلیلگران را بر آن داشته تا نقش روسیه و تاثیر آن در تحولات سیاسی اروپا را بررسی کنند.
به اعتقاد برخی از تحلیلگران، آنچه دو روز پيش در ايتاليا رخ داد، شکست فاحش ماتئو رنتزی در رفراندوم مربوط به اصلاح قانون اساسی يا به عبارتی شکست سياستهای طرفدار اتحاديه اروپای او و به دنبالش استعفای او از سمت نخست وزيری ايتاليا بود.
آنچه در بريتانيا شاهدش بوديم، انتخابات رياست جمهوری حساس اتريش و دو گزينۀ پيش روی مردم آن کشور برای انتخاب نظرگاههای راست افراطی و چپ، پيروزی يک رئيس جمهوری طرفدار روسيه در بلغارستان، و افتتاح شعبهای از کليسای ارتدوکس روسيه در مجاورت برج ايفل فرانسه، همه گواه شکل گيری حرکتی بزرگ در سراسر اروپاست.
منتقدان، اين کليسا را نماد نفوذ آشکار روسيه در اروپا میدانند. پيتر التسوف، تحليلگر مسائل سياسی در آمريکا معتقد است در صورت روی کار آمدن مارين لوپن، نامزد ناسيوليست ها ی افراطی در فرانسه راه را برای روسيه هموار خواهد کرد.
او در این باره به صدای آمریکا گفت: «بر کسی پوشيده نيست که يکی از بانکهای روسيه برای پيروزی مارين لوپن، نمايندۀ ديدگاههای راست و شديداً افراطی رهبر حزب جبهه ناسيوناليست فرانسه، در انتخابات آينده ۲۷ ميليون ميليون يورو سرمايه گذاری کرده است. در واقع خيلی از تحليلگران هم پيشبينی میکنند او برنده شود. به نظر من پيروزی او در انتخابات، مرگ اتحاديه اروپا خواهد بود.»
به گفته این تحلیلگر، مارين لوپن میگويد، با دونالد ترامپ و ولاديمير پوتين مثلثی را تشکيل میدهند که برای صلح جهانی خوب است. التسوف معتقد است پيروزی ترامپ در انتخابات اتحاديه اروپا را تکان داد و باعث تقويت هر دو ديدگاههای چپ و راست در اتحاديه اروپا شد. به باور التسوف، روسيه از جناحهای افراطی هر دو جريان به نفع خود بهره می گيرد.
او توضیح داد: «ما به نظر می رسد که روسيه از هر دو جريان راست و چپ افراطی به نفع خود استفاده میکند، اما در واقع سياستمدارانی را تقويت میکند که در مورد اتحاديه اروپا دچار ترديد شدهاند يا خواهان لغو تحريمهای روسيه هستند.»
پيتر التسوف میگويد، مسکو علاوه بر حمايت مالی از برخی از سياستمداران اروپايی، به نفع خود در منطقه تبليغات وسيعی هم براه انداخته و میبينيم که تا کنون در مورد يونان، ايتاليا، اسپانيا و بلغارستان هم موفق بوده است.
به باور پيتر التسوف، مسکو ناتو را هم زير نظر دارد، با اعمال نفوذ مالی و ايدئولوژيکی تلاش میکنند ناتو را هم از هم بپاشد. او معتقد است آمريکا در اين ميان لحظهای نباید از حمايت متحدانش اروپايی اش غافل شود.
متحدان اروپای شرقی آمريکا، به طور مشخص کشورهای حوزۀ بالکان که به طور سنتی هميشه از روسيه میترسند يا آنها که جمعيت زيادی روس تبار دارند، به هيچ وجه نبايد احساس کنند که آمريکا پشتشان را خالی کرده است.
پيتر التسوف در خاتمه افزود، به هرحال مناسبات آمريکا روسيه هر اندازه در دوران رياست جمهوری دونالد ترامپ صميمانه شود، هرگز به اندازه دوران رياست جمهوری رونالد ريگان و ميخائيل گوباچوف به هم نزديک نخواهند شد.