اتحادیه اروپا خواستار کمک کشورهای عضو برای اسکان مجدد پناهجویان شد

یک پناهجوی سوری در تلاش برای گرم نگه داشتن فرزندتان خود پس از نجات پیدا کردن از آب های نزدیک سواحل یونان - آرشیو

با ادامه بحران ورود مهاجران به اروپا، اتحادیه اروپا از ۲۸ کشور عضو خواسته است تا در اسکان مجدد پناهجویان به کشورهایی که مبدأ ورودی پناهجویان محسوب می‌شوند، کمک کنند.

دیمیتریس آوراموپولوس کمیسر اتحادیه اروپا در امور مهاجرت اعلام کرد روز چهارشنبه نخستین گروه ۳۰ نفره از پناهجویانی که وارد یونان شده اند، به لوکزامبورگ اعزام می شوند.

یونان یکی از مبادی ورودی پناهجویان در ماه های اخیر بوده، اما آتن اقتصاد ضعیف و شکننده ای دارد.

بنا به آمارهای بین المللی، از ابتدای سال جاری میلادی تا کنون، دست کم ۴۳۵ پناهجو در آب های دریای اژه غرق شده اند. این در حالی است که برآورد شده ۵۸۰ هزار نفر از طریق ترکیه خود را به مرزهای یونان رسانده اند.

بیشتر این پناهجویان از جنگ داخلی در کشورهای سوریه، لیبی، افغانستان، میانمار، و کشورهای جنگ زده و قحطی زده آفریقایی گریخته اند.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

اتحادیه اروپا خواستار کمک کشورهای عضو برای اسکان مجدد پناهجویان شد

فدراسیون بین المللی صلیب سرخ اعلام کرده است برای هزاران پناهجو در یونان، کمک هایی شامل مواد خوراکی و پوشاک به ارزش ۱۲ میلیون و ۷۰۰ هزار فرانک سوئیس اختصاص داده است، که طی هفت ماه آینده به مصرف می رساند. صلیب سرخ در مهر ماه هم یک کمک ۳ میلیون دلاری برای پناهجویان تأمین کرد.

اتحادیه اروپا قصد دارد طی دو سال، ۱۶۰ هزار نفر از پناهجویانی را که وارد یونان و ایتالیا شده اند، در دیگر کشورهای عضو اتحادیه اسکان دهد.

خبرگزاری رویترز از اتریش گزارش داد در واکنش به سیل درخواست های پناهندگی که در سال جاری از سوی اتباع افغانستان به آن کشور سرازیر شده، کابینه اتریش روز سه شنبه پیشنهاد کرد قانونی تدوین شود که براساس آن، پناهندگان و پناهجویان افغان برای انتقال خانواده خود سه سال در نوبت بمانند.

در قانون فعلی اتریش، مدت انتظار تنها یک سال است.

پناهندگان افغان همچنین باید ثابت کنند که منابع مالی کافی برای اقامت در اتریش را دارند. این پیشنهاد، که هدفش جلوگیری از ورود مهاجران افغان به اتریش است، با انتقاد سازمان ملل متحد روبرو شد.

از سوی دیگر، در پی انتشار ویدئویی از شرایط سخت پناهجویان سوری و فلسطینی که در یک پایگاه نظامی بریتانیا در قبرس اسکان داده شده اند، وزارت دفاع بریتانیا تحت فشار قرار گرفته تا به وضعیت پناهجویان رسیدگی کند.

روزنامه گاردین چاپ لندن گفته است گزارش های تصویری و صوتی از پایگاه دریافت کرده که نشان می دهند پناهجویان تحت فشار شدید قرار دارند و چند نفر از آنها قصد خودکشی و یا آتش زدن چادرهای محل اسکان خود را داشته اند.