عزیز قاسمزاده و اسماعیل عبدی دو فعال صنفی معلمان روز ۱۳ تیرماه در بیانیهای تاکید کردند که «انتخابات» زمین بازی فعالین صنفی و مدنی نیست.
این دو که پیشتر به علت انتقاد و مخالفت با سیاستهای جمهوری اسلامی زندانی شدهاند در این بیانیه خاطرنشان کردند:«تصور اصلاح به شیوههای معمول و مرسوم، در ساختار کنونی به امتناع ذاتی تبدیل شده و شاید تنها دفع افسد به فساد واقعبینانهترین نتیجه چنین انتخابی باشد که اخلاقا و عرفا و شرعا نمیتوان از چنین نتیجهای دفاع کرد.»
آنها در بیانیه خود با بیان اینکه «ناامیدی و استیصال» بدیهیترین نتیجهی رکود اجتماعی است تاکید کردند که برخوردهای سنگین امنیتی و قضایی با اقشار مختلف مردم از فرودستان و تهیدستان تا کارگران و معلمان از جوانان و زنان تا روشنفکران و هنرمندان و نویسندگان موجب شده که دیگر هیچ امیدی به «روزنه گشایی» وجود نداشته باشد.
عزیز قاسمزاده و اسماعیل عبدی در بیانیه خود افزودند:«ما به تک تک کسانی که تصور میکنند با حضور در انتخابات میتوانند تغییری رقم بزنند، به ویژه همکاران معلممان، احترام میگذاریم اما خطاب به همه معلمان شریف و آگاه میگوییم، دستاوردهای اجتماعی که از مشروطه تا امروز کسب شده، نتیجهی فعل و انفعالات درون جامعه بوده است، نه هدیهی دولت ها و حاکمیت های گوناگون.»
این دو معلم مورد غضب جمهوری اسلامی همچنین با اشاره به «روزهای اوج جنبش معلمان» و «پیوند مدرسه و جامعه» گفتند:«آن ظرفیت بزرگ، آن توان بزرگ در همبستگی باید در متن جامعه، در کلاسهای درس، در میان مردم کوچه و بازار، هزینه شود، نه در ستادهای انتخاباتی آقایان پزشکیان یا جلیلی.»
عزیز قاسمزاده که ۲۵ سال سابقه تدریس دارد، هنگام سپری کردن حکم محکومیت یک سال حبس خود در زندان لاکان رشت، به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به انفصال دائم از مشاغل دولتی هم محکوم شد. او روز ۲۹ خرداد ۱۴۰۳ با انتشار ویدیویی از ابتلای خود به سرطان پروستات خبر داد.
اسماعیل عبدی نیز دبیر رسمی آموزش و پرورش اسلامشهر دارای ۲۱ سال سابقه تدریس است که از آبان ۱۳۹۵ تا آبان ۱۴۰۲ در زندان کچویی کرج محبوس بود و پس از آن با وثیقه آزاد شد.
گفتنی است روز چهارشنبه شماری از دادخواهان با انتشار متنهای مشابه در شبکههای اجتماعی ایکس و اینستاگرام، با تأکید بر تحریم «انتخابات» حکومتی، با استفاده از هشتگ «اقلیت خائن» از عموم ایرانیان خواستند تا در رأیگیری جمهوری اسلامی برای تعیین جانشین رئیسی شرکت نکنند.
اعضای خانوادههای دادخواه که عزیزانشان در جریان سرکوب دورههای مختلف اعتراضات سراسری ایران در سالهای گذشته کشته شدهاند و یا توسط جمهوری اسلامی اعدام شدهاند، روز چهارشنبه ۱۳ تیر مطالب مشابهی را در رسانههای اجتماعی منتشر کردند و با استفاده از یک هشتگ مشترک از برخی موضعگیریها درباره «انتخابات» حکومتی بهشدت انتقاد کردند.
همچنین ببینید: انتقاد تند دادخواهان از «رأیدهندگان»: اجازه نمیدهیم صدای پوشالی «اقلیت خائن» بلندتر از اکثریت مردم ایران باشد