۱۷ روز تا انتخابات؛ بسیج «خنثی» نیست

تویسرکانی، نماینده خامنه ای در بسیج می گوید این نهاد در انتخابات خنثی نیست

در حالیکه سپاه پاسداران اعلام کرده که از نامزدی خاص حمایت نمی کند، نماینده آیت الله خامنه ای در بسیج اعلام کرد که «خنثی بودن بسیج در انتخابات غلط است.»

به گزارش ایسنا، سرتیپ دوم رمضان شریف، مسئول روابط عمومی کل سپاه اعلام کرد که سپاه اخبار مربوط به حمایت یکی از فرماندهان از کاندیدایی خاص را تایید نمی کند. پیش از این زمزمه هایی مطرح شد که سپاه پاسداران به تبعیت از آیت الله خامنه ای از سعید جلیلی حمایت می کند.

از سوی دیگر حضور محسن رضایی و محمد باقر قالیباف که خود از روسا و فرماندهان سابق سپاه پاسداران هستند، با استقبال برخی از همقطاران سابق آنها در این نهاد نظامی همراه شده است.

براساس قوانین جمهوری اسلامی و وصیت بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران، مسوولان نظامی، انتظامی و امنیتی حق فعالیت سیاسی بخصوص در انتخابات را ندارند.
برغم ممنوعیت فعالیت انتخاباتی سپاه پاسداران، محمدرضا تویسرکانی٬ مسئول نمایندگی ولی فقیه در سازمان بسیج که زیر نظر سپاه پاسداران است، به خبرگزاری فارس اعلام کرد «خنثی بودن بسیج در انتخابات غلط است.»

وی تاکید کرد که بسیجیان را برای مقابله با آنچه «هر گونه تحرک امنیتی علیه انقلاب» نامید، تمرین داشته اند.

پیش از این علی سعیدی، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در سپاه پاسداران هم از «مهندسی معقول انتخابات» خبر داده بود. البته بعد او در مقام توجیه برآمد که منظور او تشویق رای دهندگان است اما منتقدان دولت می گویند سپاه قصد دارد مانند سال ۸۴ و ۸۸ در انتخابات و نتایج آن تاثیر بگذارد.

«فراموش کنید»
محمود احمدی نژاد به زمزمه حمایت دولت از سعید جلیلی واکنش منفی نشان داد.
به گزارش ایسنا، او در واکنش به برخی تحلیل ها و اخبار درباره اینکه سعید جلیلی گزینه دولت و حامیان آن در انتخابات ریاست جمهوری است، گفت که «چنین چیزی را نشنیده ام، این مساله را فراموش کنید.»

احمدی نژاد از رد صلاحیت اسفندیار رحیم مشایی دلخور است. در ده روز اخیر او همه سفرهای استانی و برون مرزی خود را لغو کرده است.

پیش از این حامیان آیت الله خامنه ای هشدار داده بودند که در صورت رد صلاحیت اسفندیار رحیم مشایی، احمدی نژاد واکنش تندی نشان خواهد داد.

محمود احمدی نژاد بعد از رد صلاحیت رحیم مشایی تنها گفت که از طریق آیت الله خامنه ای تایید صلاحیت مشایی را پیگیری می کند. در روزهای گذشته برخی سایت های خبری نزدیک به سپاه از احتمال حمایت احمدی نژاد از سعید جلیلی سخن گفتند اما امروز احمدی نژاد واکنش منفی نشان داد.

ستاد مشایی، تعطیل
بعد از رد صلاحیت اسفندیار رحیم مشایی و با رد صلاحیت نامزدهای نزدیک به او در انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، ستاد انتخاباتی رحیم مشایی فعالیت خود را تعطیل کرد.

بهمن شریف زاده، رییس ستاد انتخاباتی دولت بهار به خبرگزاری ایسنا اعلام کرد که همه کاندیدای جریان حامی دولت در انتخابات شوراها به دلایلی چون عدم اعتقاد به اسلام، عدم التزام به ولایت فقیه و همچنین عدم التزام به قانون اساسی ردصلاحیت شدند.

به گفته آقای شریف زاده در پاسخ به این سوال که آیا رایزنی رییس جمهور در مورد صلاحیت آقای مشایی به نتیجه ای رسیده است یا نه؟ گفت: از این موضوع خبری ندارم.

حامیان آیت الله خامنه ای، اسفندیار رحیم مشایی را عامل انحراف دولت احمدی نژاد می دانند و اجازه حضور آنها در انتخابات را ندادند.

پیش از این در انتخابات شوراها، هشت هزار نفر رد صلاحیت شدند که به گفته رییس هیات نظارت بر آن انتخابات، اغلب آنها از اصلاح طلبان بودند.

نقش امنیتی ها در رد صلاحیت هاشمی
علی مطهری، نماینده مجلس و از چهره های منتقد دولت می گوید مسوولان امنیتی در رد صلاحیت اکبر هاشمی رفسنجانی دخالت داشتند.

این فعال سیاسی به روزنامه قانون گفت: «برخی مسئولان امنیتی از جمله یکی از کاندیداهای تأیید صلاحیت شده، توجیه امنیتی برای رد صلاحیت آقای هاشمی به شورای نگهبان القاء کردند که اگر هاشمی در صحنه انتخابات حضور داشته باشد، مشکل امنیتی پیدا می کنیم.»

او افزود: «افرادی مثل محمدرضا نقدی و حسن فیروزآبادی نباید وارد سیاست شوند.»

پیش از این برخی سایت های خبری مخالفان دولت اعلام کرده بودند شورای نگهبان ابتدا صلاحیت هاشمی رفسنجانی را تایید کرد اما بعد از حضور افرادی چون حیدر مصلحی وزیر اطلاعات و محمدعلی جعفری فرمانده سپاه پاسداران، شورای نگهبان دوباره رای گیری کرد و نظر به رد صلاحیت هاشمی رفسنجانی داد.

آقای مطهری در گفتگو با روزنامه قانون، از عملکرد شورای نگهبان انتقاد کرد و گفت مجلس خبرگان که وظیفه نظارت بر رهبری را دارد باید از او بخواهد تا ترکیب شورای نگهبان را تغییر دهد.

نیمی از اعضای شورای نگهبان منصوب مستقیم رهبر هستند که معمولا در سالهای گذشته ترکیب ثابتی داشته است.

ستاد سلام برای حصر
برخی حامیان میرحسین موسوی و مهدی کروبی سایتی بنام «سـ۷م» راه اندازی کردند که به گفته دست اندرکاران آن، هدف آن یادآوری بازداشت «رهبران جنبش سبز مردم ایران» عنوان شده است.
به گزارش سایت کلمه متعلق به میرحسین موسوی، اطلاعیه این گروه آمده است: «ما برای استفاده از آن خاطره های جمعی، مهارت های مشترک و رابطه های جمعی، همچنین برای پیوند زدن آن سابقه با برنامه ی جاری تلاش خواهیم کرد. ما با هر تصمیم و کنش و گرایش متفاوتی که ممکن است در مواجهه با انتخابات داشته باشیم، همصدا به حصر اعتراض کرده و مطالبات اقشار مخلتف کشور را دوباره و دوباره فریاد خواهیم زد.»
در بخشی از این سایت، روزشماری قرار دارد که روزهای بازداشت خانگی میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد را نمایش می دهد.

نامه اعلمی به هاشمی
اكبر اعلمی، نماینده سابق مجلس و نامزد رد صلاحیت شده انتخابات ریاست جمهوری نامه ای سرگشاده به اكبر هاشمی رفسنجاني نوشت.

او در نامه خود، با اشاره به رد صلاحیت هاشمی رفسنجانی، آن را «عاقبت به خيري در دنيای سياست» دانست و تاکید کرد: «شک نکنید که با ردصلاحیت شدن توسط شورای نگهبان شما نیز مانند رجال رد صلاحیت شده دیگر عاقبت بخیر شدید و آغوش ملت به روی شما گشوده شد و رد صلاحیت شما در حکم غسل تعمیدی بود که شورای نگهبان انجام داد و از این طریق اسباب پاكي و طهارت شما از هرگونه اشتباهات و خطاهای احتمالی گذشته و وقف نفس در راه خدمت به مردم و طاعت خدا در آینده را فراهم ساخت.»

«انتخابات» برای «انتخابات»
گروهی از جوانان اصلاح طلب که به محمد خاتمی و اکبر هاشمی رفسنجانی نزدیک هستند، با عنوان «ستاد آفتاب صبح امید»در نامه ای خطاب به هاشمی و خاتمی از آنها خواستند تا با پیشنهاد آنها مبنی بر انتخاب دموکراتیک یکی از دو کاندیدای موجود اصلاحات در سراسر کشور و اجماع کلی جریان اصلاح طلب در آستانه انتخابات موافقت کنند.

هدف این ستاد انتخابات این است که در پی رد صلاحیت نامزدهای مورد نظر اش، با برگزاری انتخابات داخلی بین اعضای خود، درباره انتخابات آینده تصمیم بگیرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، اعضای این ستاد بین اعضای خود در استان های مختلف رای گیری برگزار می کند تا در نهایت از بین سه گزینه حمایت از محمدرضا عارف یا حسن روحانی و عدم معرفی کاندیدا، یک گزینه را در نهایت انتخاب کند.
در روزهای اخیر نهادهای امنیتی برخی از فعالان سیاسی نزدیک به اصلاح طلبان را از فعالیت انتخاباتی منع کردند.

نظرسنجی انتخاب
سایت خبری انتخاب که به اکبر هاشمی رفسنجانی نزدیک است، یک نظر سنجی برگزار کرده که در آن بیش از پنجاه هزار نفر رای داده اند. در این نظر سنجی ۳۶ درصد رای دهندگان حسن روحانی را برگزیده اند. بعد از روحانی، محمدرضا عارف با ۲۳ درصد در رتبه بعدی قرار دارد. همچنین محمدباقر قالیباف شهردار فعلی تهران نیز با حدود ۱۵ درصد سومین گزینه از دید مخاطبان سایت «انتخاب» است.

همچنین سعید جلیلی با ۹ و نیم درصد، ولایتی با رائی نزدیک به ۶ درصد، محسن رضایی با ۵ و نیم درصد، محمد غرضی با سه درصد ، به ترتیب رتبه های چهارم، پنجم، ششم و هفتم را کسب کرده اند.

نکته قابل توجه در این نظرسنجی رای غلامعلی حدادعادل از منسوبین آیت الله خامنه ای است که کمتر از یک درصد آرای این نظرسنجی را کسب کرد.

نامزدها
حسن روحانی که دوشنبه شب در بخش گفتگوی خبری شبکه دو تلویزیون دولتی ایران صحبت می کرد، از عملکرد صدا و سیما انتقاد کرد و یادآور شد این رسانه عدالت را در مورد مردم و مدیران سیاسی قبلی رعایت نمی کند.

وی گفت: «به خیلی ها در رسانه ها و رسانه ملی ظلم شد و ای کاش می شد آنها می آمدند و از خودشان دفاع می کردند و همان شبی که به آنها تهمت زده می شد، فردای آن روز صداوسیما آنها را صدا می زد و به آنها فرصت می داد تا از خودشان دفاع کنند. من خیلی از کسانی را می شناسم که در زندان های شاه شلاق خوردند و یار امام بودند و در رسانه و صداوسیما به آنها توهین شد اما صداوسیما با عدالت با آنها رفتار نکرد.»

وی تاکید کرد که می خواهد تهدید ها علیه ایران را به فرصت تبدیل کند.

محسن رضایی در نشست خبری خود در بازار تهران گفت: «اگر هاشمی رفسنجانی درصحنه می ماندند رقیب خوبی برای من بودند و دست من باز بود که تفاوت هایم را با ایشان نشان دهم، اما هاشمی رفسنجانی با صبر و بردباری مسله ای که به شکل قانونی شکل گرفت را به خوبی پشت سر گذاشت، امیدرام همه کسانی که به قانون تمکین می کنند مورد حمایت باشند و در کشور تخریب نشوند.»

به گزارش ایسنا، وی در جواب سوالی در مورد رابطه با آمریکا گفت: «رابطه ایران و آمریکا شاید یکی از پیچیده ترین مسائل دیپلماسی دنیا باشد پس باید مسئله را دقیق و جدی بگیریم حتما اقدامی می کنم که برای ما ضرر نداشته باشد، بلکه منافع ما را تامین کند.»

سعید جلیلی در دیدار جمعی از نمایندگان مجلس گفت: «ما به شدت از اینکه کسی از رهبری انحراف پیدا کند پرهیز داریم و معتقدیم ایشان جدای از اینکه به لحاظ قانونی و شرعی فصل الخطاب به شمار می آیند کارشناس ترین فرد در حوزه های مختلف هستند.»

اشاره او به محمود احمدی نژاد است که برغم حمایت های رهبر جمهوری اسلامی، در ماه های آخر قدرت با آیت الله خامنه ای اختلاف پیدا کرد.

همچنین در این دیدار، نمایندگانی از جلیلی بخاطر نداشتن سابقه اجرایی انتقاد کردند و از او برنامه برای نامزدی در انتخابات خواستند.

غلامعلی حداد عادل که در شبکه جام جم تلویزیون حکومتی ایران سخن می گفت، اعلام کرد: «بنای سیاست خارجی ما تنش زدایی است ... در ایران هیچکس بخاطر زن بودن مشکلی برای پیشرفت ندارد.»

علی اکبر ولایتی دیگر نامزد انتخابات که عضو ائتلاف سه نفره «پیشرفت» است اعلام کرد اعضای این ائتلاف از انتخابات کناره گیری نمی کنند.

ائتلاف سه نفره پیشرفت شامل ولایتی، حدادعادل و قالیباف است. هر سه نامزد در انتخابات حضور دارند و حال به گفته ولایتی قرار است تا پایان رقابت کنند.

آقای ولایتی مشخص نکرد این چه ائتلافی است که هر سه نامزد آن تا آخر انتخابات قرار است حضور داشته باشند با این حال گفت بین این سه نفر اختلافی وجود ندارد.