پرونده دو انتخابات، به روایت رهبر جمهوری اسلامی ایران

پرونده دو انتخابات، به روایت رهبر جمهوری اسلامی ایران

رهبر جمهوری اسلامی ایران در سخنان دیروز خود در نماز جمعه تهران، در کنار تهدید غرب و تاکید بر ادامه فعالیت هسته ای ، به انتخابات آینده مجلس نیز اشاره کرد. آیت الله خامنه ای بار دیگر از عملکرد حکومت در انتخابات سال ۸۸ دفاع کرد و به نامزدهای انتخابات آینده مجلس هشدار داد راهی را که مخالفان دولت رفتند ، دنبال نکنند.

معمولا آیت الله خامنه ای سخنرانی نمازجمعه نزدیک به سالگرد پیروزی انقلاب ایران است اما امسال هشت روز زودتر به استقبال این روز رفت.

نماز جمعه دیروز او در حالی برگزار شد که اظهارات آقای خامنه ای درباره هشدار به آمریکا ، اسراییل و غرب بیشتر مورد توجه رسانه ها قرار گرفت.

آیت الله خامنه ای بخشی از سخنان اش را به انتخابات گذشته و انتخابات آینده اختصاص داد. او با اشاره به برگزاری بیش از سی انتخابات در سه دهه گذشته ایران گفت:«در این سی و دو سه انتخابات که از اول انقلاب داشتیم خوشبختانه همه ی اینها سالم بوده است».

رهبر جمهوری اسلامی گفت که در انتخابات گذشته «اعتراض هایی هم بوده» که به گفته وی «البته به آنها رسیدگی شده» است.

این اظهارات آقای خامنه ای در شرایطی بیان شد که ، بعد از برگزاری انتخابات جنجالی سال ۸۸ نامزدهای معترض و حامیان شان هرگز نتایج آن انتخابات را نپذیرفتند.

معترضان گفتند شورای نگهبان در حالی وظیفه رسیدگی به شکایت ها را دارد که قبل از انتخابات از محمود احمدی نژاد حمایت کرده است. احمد جنتی، غلامحسین الهام و چند عضو دیگر شورای نگهبان از جمله اعضای وقت شورای نگهبان بودند که از رییس دولت نهم در انتخابات دهم حمایت کردند.

بعد از اعلام نتایج انتخابات ۸۸ ،معترضان تا مدتها ، علیه حکومت راهپیمایی برگزار کردند که طی آن ، ده ها نفر از معترضان بدست نیروهای حکومتی کشته و بسیاری از معترضان زندانی شدند.

کوهزاد اسماعیلی، فعال سیاسی در پاریس در واکنش به اظهارات رهبر جمهوری اسلامی معتقد است که مردم و افکار عمومی هنوز از آن انتخابات قانع نشده اند.

کوهزاد اسماعیلی: مردم آنچه حکومت می گوید را قبول ندارند

وی گفت:«در سه سال گذشته برخی از معترضان کشته شده اند، عده زیادی زندانی شدند و هنوز فضای امنیتی ادامه دارد. آیا آن انتخابات سالم بود؟»

مقام های حکومت ایران و از جمله رهبر جمهوری اسلامی تاکنون اعتراضات به نتیجه انتخابات را نپذیرفته اند و حتی روز گذشته، آیت الله خامنه ای هرگونه شبهه به آن انتخابات و انتخابات پیشروی مجلس را «تلاش دشمن برای نا امید کردن مردم» نامید.

او گفت:« مسئولان از توطئه دشمن برای ایجاد نا امنی در انتخابات غافل نشوند... دشمن دو سه ماه است که با بوق تبلیغاتی اش می خواهد مردم را نومید و مایوس کند تا در انتخابات شرکت نکنند و بعضی در داخل کشور بدون اینکه بفهمند، با آنها همراهی می کنند.»

فشار و محدودیت ها بر فعالان سیاسی موجب شده اغلب گروه ها و شخصیت های اصلاح طلب در داخل ایران انتخابات آینده را تحریم کنند یا صراحتا اعلام کنند در آن شرکت نمی کنند.

رهبر جمهوری اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به انتخابات قبلی ریاست جمهوری گفت:«کسانی که در این انتخابات رأی نمی آورند حتماً مراقب باشند که کلاهی که بر سر رای نیاوردگان انتخابات ۸۸ رفت بر سر آنها نرود».

اشاره رهبر جمهوری اسلامی به میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد از چهره های سرشناس مخالف دولت است که از یکسال بیش بدون اینکه محاکمه شوند یا جرمی علیه آنها اعلام شود، در منازل شان حبس شده اند.

کوهزاد اسماعیلی فعال سیاسی مقیم پاریس به این اظهارات رهبر جمهوری اسلامی ایران انتقاد دارد و می گوید این نامزدها نیستند که کلاه برسرشان رفت.

او افزود:«قضاوت چندان دشوار نیست. به وقایع بعد از انتخابات نگاه کنید. چه اتفاقی افتاده است. آقای خامنه ای خودش را گول می زند چون نتوانسته مردم معترض به انتخابات را قانع کند، حقیقت را مخفی می کند.»

اسماعیلی خاطرنشان کرد:«مردم واقعیت را می دانند و به همین دلیل است که جنب و جوشی برای مشارکت در انتخابات پیشرو نمی بینیم.»

این فعال سیاسی همچنین با اشاره به فراخوان معترضان برای راهپیمایی ۲۵ بهمن گفت:«برغم ادعاهای ایشان، من فکر می کنم حقیقت این است که در ۲۵ بهمن و سالگرد حصر رهبران جنبش سبز، مردم نسبت به رفتار حاکمیت معترض خواهند بود».

قرار است ۱۲ اسفند هم انتخابات نهمین دوره مجلس شورای اسلامی در ایران برگزار شود.

اصولگرایان نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی و حامیان دولت هنوز بر سر لیستی برای انتخابات مجلس توافق نکرده اند و در مقابل، منتقدان و مخالفان دولت با صدور بیانیه هایی اعلام کرده اند روز ۲۵ بهمن قصد دارند در اعتراض به یکسال حبس خانگی رهبران مخالف دولت راهپیمایی کنند.