مصر شرایط اضطراری اعلام کرد

دولت موقت مصر شرایط کشور را اضطراری اعلام کرد و به نیروهای ارتش دستور داده است برای تامین امنیت به کمک وزارت کشور بشتابد. مدت شرایط اضطراری یک ماه اعلام شده است. علاوه بر این شرایط ویژه رفت و آمد در شب برای قاهره و تعدادی دیگر از شهرها تعیین شده است.

رسانه ها در مصر خبر از تلفات سنگین ناشی از دخالت نیروهای امنیتی این کشور در متفرق کردن اجتماع نشسته تظاهرکنندگان حامی محمد مرسی رئیس جمهوری برکنار شده می دهند.
وزیر بهداشت مصر می گوید روز چهارشنبه در سراسر مصر ۱۴۹ نفر کشته شده اند. تظاهرکنندگان و طرفداران مرسی تعداد کشته شدگان را بیش از این می دانند.
رسانه های دولتی مصر می گویند دست کم دو نفر از ماموران امنیتی نیز کشته شده اند.

محمد البرادعی معاون ریاست جمهوری موقت مصر بعد از وقایع روز چهارشنبه از مقام خود استعفا داد و گفت نمی تواند مسئولیت تصمیمی که با آن موافق نیست، و نتایج حاصل از آن را بپذیرد.

عادل عبدالغفار استاد میهمان دانشگاه امریکایی قاهره به صدای امریکا گفت جزئیات مربوط به واقعه روز چهارشنبه به دلیل فضای سیاسی حاکم سریع روشن نخواهد شد. به گفته عبدالغفار «رسانه ها کاملاً دو قطبی شده اند، مردم و فرستندگان توئیتر دو قطبی اند. من فکر می کنم دست کم یکی دو روز طول می کشد تا جزئیات قربانیان تایید شود.

پلیس که با بولدوزر و زره پوش حمایت می شد، با شلیک گاز اشک آور بر روی اجتماع کنندگان حامی سعی در متفرق کردن آنها نمود. فیلمهای خبری تلویزیونی دود ناشی از گاز اشک آور و گشت هلیکوپترها را بر فراز تظاهرکنندگان را نشان می دهد. پلیس می گوید ۳۵ نفر از تظاهرکنندگان به دلیل داشتن سیلندر گاز بازدداشت شده اند.

گزارشگران می گویند اجتماع طرفداران مرسی در نزدیکی پردیس دانشگاه قاهره کاملاً پاکسازی شده و سربازان راههای منتهی به آن را بسته اند.

لیلا مصطفی، از فعالان عضو «اتحاد ضد کودتا» به صدای آمریکا گفت حرکت نیروهای امنیتی برای متفرق کردن اجتماع از اوایل بامداد چهارشنبه آغاز شد.

وی گفت تیراندازان بر سقف ساختمانها بودند و تیراندازیها تقریبا در حوالی ۷ صبح آغاز شد. و افزود این اعمال باعث سکوت طرفداران مرسی نخواهد شد.

لیلا مصطفی گفت تظاهرکنندگان هم اکنون در سراسر کشور و همه شهرها به خیابانها ریخته اند.

مقامها و شاهدان عینی می گویند ناآرامی ها سه شنبه آغاز شد، وقتی که صدها نفر از طرفداران مرسی به سوی چندین وزارتخانه راهپیمایی کردند که اعتراض خود را نسبت به دولت موقت که بعد از برکناری مرسی از ریاست جمهوری از سوی ارتش منصوب شده اعلام دارند.
ساکنان محلی و مغازه دارانی که حامی برکناری مرسی بودند، به سوی طرفداران مرسی که به سوی وزارت کشور در حرکت بودند سنگ پرتاب کردند. طرفداران مرسی تلافی کردند و پلیس با شلیک گاز اشک آور سعی به پایان دادن به درگیری میان حامیان و مخالفان مرسی کرد.
بقیه تظاهرکنندگان حامی مرسی در دو اردوگاه اعتراضی قاهره باقی ماندند و به سرپیچی از هشدار دولت برای تخلیه آن اماکن ادامه دادند.

اندک زمانی پس از آن که نیروهای امنیتی معترضان متحصن را از این مناطق پراکنده کردند، خشونت در نقاط دیگر به وقوع پیوست. ظرف چند ساعت، گزارش هایی در مورد درگیری هایی در سراسر کشور، از جمله حمله به حداقل ۳ کلیسا در مرکز مصر منتشر شدند.
از زمان برکناری مرسی در سوم ماه ژوئیه تا کنون بیش از ۲۵۰ نفر در اعتراضات خیابانی مصر کشته شده اند.

اتحادیه اروپا می گوید گزارش مربوط به مرگ تظاهرکنندگان نگران کننده است و ازمقامها خواسته اند خویشتن داری کنند.

http://www.voanews.com/flashembed.aspx?t=phg&id=1729479&w=640&h=506&skin=embeded