تشخیص و درمان به موقع جذام می تواند مانع نقص عضو بیمار شود

آرشیو - یک بیمار جذامی پس از جراحی روی انگشتان پایش در بیمارستانی در کلکته، ۲۰ سپتامبر ۲۰۱۶

سازمان جهانی بهداشت، به مناسبت روز جهانی جذام، مردم را به کمک برای ریشه کن کردن این بیماری قدیمی که موجب نقص عضو در مبتلایان می شود، فرا خواند.

سازمان بهداشت جهانی گفت این کار تنها با مبارزه با تبعیض و ننگی که این بیماری با خود به دنبال می آورد عملی است.

جذام که باعث نقص عضو و تغییر قیافه و زشت شدن مبتلایان می شود و از عهد قدیم تا به امروز گریبان گیر میلیون ها نفر بوده است، بیش از هر بیماری دیگر در تاریخ باعث وحشت و انزوای مردم شده است. ولی این بیماری قابل درمان است.

سازمان جهانی بهداشت می گوید هنوز بیش از ۲۰۰ هزار نفر، بیشتر در آسیایی جنوب شرقی، مبتلا به این بیماری هستند و هر سال حتی موارد جدیدتری مشاهده می شود.

بیماری جذام اگر به موقع تشخیص داده نشده و زود علاج نشود منجر به نقص عضو و تغییر در قیافه می شود

جذام یا بیماری هانسن، یک بیماری مزمن حاصل از باکتری است که دوران نهفتگی آن حدود ۵ سال است. در بعضی موارد نشانه های بیماری در طول یکسال خود را بروز می دهند، ولی حتی این بیماری می تواند تا ۲۰ سال در یک فرد نهفته باقی بماند.

جذام در سال ۲۰۰۰ بطور جهانی از مشکلات بهداشت عمومی حذف شده بود، ولی این بیماری هنوز در بین افراد و برخی از کشورها ادامه دارد.

تاریک جاسارویک، سخنگوی سازمان جهانی بهداشت به صدای آمریکا گفت این مسئله، وقتیکه درمان مؤثر برای این بیماری وجود دارد، غیر قابل قبول است.

آقای جاسارویک گفت: «از سال ۱۹۹۵، سازمان جهانی بهداشت یک درمان چندین دارویی را بطور رایگان در اختیار بیماران جذامی سراسر جهان قرار داده است. در سال ۲۰۱۶ سازمان جهانی بهداشت یک استراتژی را آغاز کرد که هدف از آن حرکت به سوی دنیایی عاری از جذام بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ بود. هدف از این استراتژی پیش گیری از نقص عضو در بیماران، بخصوص در کودکان است.»

آرشیو - پرستاران در بیمارستانی در کلکته در حال پانسمان کردن پاهای یک بیمار جذامی

به گزارش سازمام جهانی بهداشت، ۹ درصد از بیماران جذامی را کودکان تشکیل می دهند که تقریباً ۷ درصد از آنها علایم تغییر صورت و اعضای بدن به چشم می خورد.