هشدار یک مقام سازمان هواشناسی: ایران بر اثر کاهش بارندگی و گرمایش خشک‌تر شده است

بحران آب در ایران

یک مقام سازمان هواشناسی ایران می‌گوید گرمایش، افزون بر کاهش بارندگی، موجب شده سطح آب دریاچه‌های کشور حدود ۱۵ درصد بیشتر از گذشته تبخیر شود و «سرزمین ما خشک‌تر شده» است.

احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشک‌سالی در سازمان هواشناسی کشور، اقداماتی مانند «انحراف آب از مسیر اصلی، استخراج بیش از حد منابع آب‌های زیرزمینی، و رعایت نکردن حقابه‌های تالاب‌ها و دریاچه‌ها» باعث فرونشست زمین و تغییرات گسترده شده است.

رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشک‌سالی، همچنین با بیان این که «به طور متوسط میزان بارش کشور در هر سال حدود یک میلی‌متر کاهش یافته»، گفت بر اثر تغییر اقلیم «سرزمین ما خشک‌تر شده» است.

برخی ناظران می‌گویند سوءمدیریت مقامات جمهوری اسلامی بحران‌های محیط زیستی از جمله کمبود آب و فرونشست زمین در ایران را تشدید کرده است.

همچنین ببینید: اختصاصی| بی‌توجهی به تخریب خانه‌ها بر اثر رانش زمین؛ شاهد عینی: جان بیش از ۱۰۰ خانوار روستایی در خطر است

پیشتر، عباس محمدی، کنشگر محیط‌ زیست، با هشدار درباره خشک شدن دریاچه ارومیه گفت که سد سازی‌های وزارت نیرو با صرف ده‌ها میلیارد دلار در سال‌های گذشته «بی‌فایده بوده و وضعیت آبی ما روز به روز بدتر می‌شود.»

او با انتقاد از سدسازی‌های بی رویه وزارت نیرو و تاثیر مخرب آن بر مراتع و «محوطه‌های با ارزش باستانی» گفت که نتیجه این اقدامات «غرق‌کردن بسیاری از مراتع ایران، آثار تاریخی، محوطه‌های با ارزش باستانی و آواره‌کردن مردم» بوده است.

همچنین ببینید: یک فعال مدنی: نتیجه سدسازی‌های بی‌رویه وزارت نیرو؛ خشکی دریاچه ارومیه و غرق شدن مراتع و آثار باستانی است

منصور سهرابی، کارشناس محیط زیست، پیشتر به صدای آمریکا گفته که فرونشست زمین در ایران، مانند زلزله خاموش، هر بار قسمتی از کشور را درگیر می‌کند.

مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند

منصور سهرابی: فرونشست زمین در ایران مانند زلزله‌ای خاموش هر بار قسمتی از کشور را درگیر می‌کند