روند صعودی رشد اقتصادی آمریکا باعث افزایش ارزش دلار، واحد پول این کشور، در کشورهای مختلف آسیایی و اروپایی شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، ارزش دلار پس از اینکه «ین» ژاپن را به پایینترین سطح در ۱۰ ماه اخیر رساند، روز پنجشنبه ۱۶ شهریور، افزایش یافت و یورو و پوند استرلینگ را نزدیک به پایینترین سطح در سه ماهه اخیر نگه داشت.
بر اساس این گزارش، روند صعودی دلار آمریکا از امید سرمایهگذاران به پویایی و مقاومت اقتصاد ایالات متحده حکایت دارد.
این در شرایطی است که «یوان» چین به دلیل فشارهای ناشی از رکود داراییها، خودداری مصرفکنندگان از خرید، و کاهش رشد اعتبار در دومین اقتصاد بزرگ جهان، به پایینترین حد در ۱۶ سال اخیر سقوط کرد.
در برابر سبدی از ارزها از جمله یورو و استرلینگ، دلار یک دهم درصد افزایش یافت و به ۱۰۴.۹۸ رسید و پس از صعود به اوج شش ماهه خود، پس از افزایش غیرمنتظره بخش خدمات ایالات متحده در ماه اوت، برخی از سودهای دوره گذشته را حفظ کرد.
کرستین کوندبی نیلسن، تحلیلگر بانک دانسک، میگوید: «سرویسهای آیاسام بهتر از حد انتظار، روایت عملکرد مثبت اقتصاد آمریکا را مجدداً تأیید کردند و این باعث حمایت گسترده از دلار شد.»
البته گزارش فدرال رزرو آمریکا که روز پنجشنبه منتشر شد، نشان داد که رشد اقتصادی ایالات متحده در هفتههای اخیر اندک بوده، رشد مشاغل کاهش یافته، و تورم در بیشتر بخشهای این کشور کند شده است.
بر اساس قیمتگذاری بازار، بیش از ۴۰ درصد احتمال دارد که فدرال رزرو در ماه نوامبر یال جاری میلادی، بار دیگر، نرخ بهرهها را افزایش دهد؛ هر چند که انتظار میرود سیاستگذاران نرخ کنونی را تا اواخر ماه جاری میلادی حفظ کنند.
رویترز با اشاره به اینکه ارزش یوان به ۷.۳۲۹۶ در برابر دلار آمریکا سقوط کرد، افزود که این، پایینترین میزان از سال ۲۰۰۷ میلادی تاکنون است.
چین در ماههای اخیر مجموعهای از اقدامات سیاسی را برای احیای اقتصاد در حال سقوط خود، پس از بهبود سریع آن پس از دوران همهگیری ویروس کرونا آغاز کرده است. در این ارتباط، سرمایهگذاران همچنان به دنبال اقدامات حمایتی بیشتر از سوی پکن برای جلب اعتماد بازار هستند.
دادههای روز پنجشنبه نشان میدهد که کاهش کمتر از حد انتظار در میزان صادرات و واردات چین در ماه اوت سال جاری میلادی، کمک چندانی به بهبود روحیه سرمایهگذاران نکرده است.
جوزف کاپورسو، رئیس اقتصاد بینالملل و پایدار در بانک مشترک المنافع استرالیا، گفت: «فکر میکنم آنچه واقعاً دلار را به حرکت در میآورد، این نیست که اقتصاد ایالات متحده خوب عمل میکند، بلکه این است که بهتر از جاهای دیگر عمل میکند.»