یک مقام قوه قضائیه از اعتراض برخی از افراد به وضعیت «حجاب» در جامعه خبر داده و گفته که این افراد «با شعار دادن» و «بستن پیاده رو مزاحمتهایی را برای مردم ایجاد کردهاند.»
به گزارش رسانههای ایران این تجمع اعتراضی با ایجاد مزاحمت برای شهروندانی که با پوشش اجباری حجاب همراهی نمیکردند همراه بود که در نهایت منجر به بازداشت برخی از آنها شد.
به نوشته وبسایت «عصر ایران»، تعداد حامیان حجاب اجباری در این تجمع حدود ۳۰ نفر بود که تعدادی روحانی، زن و کودک در میان آنها دیده میشد. این جمع از پنجشنبه مقابل ساختمان قوه قضائیه تحصن کرده بودند و با نصب پلاکارد و دست نوشتههایی علیه وضعیت حجاب در جامعه، راه و مسیر کوچه و خیابان را بسته بودند.
مدیرکل ارتباطات مردمی قوه قضاییه در این رابطه گفته که آنها «مزاحمتهایی مردم ایجاد کردند» که چند نوبت صحبت مسئولان مختلف از جمله تعدادی از مسئولان دادگاه ویژه روحانیت و دادستان تهران نیز کارساز نبود و آنها بدون توجه به هشدارها «به ایجاد مزاحمت ادامه دادند.»
به گفته علی اصغر رفاهی این افراد به هیچ عنوان به پیشنهادات مختلف برای مذاکره و گفتگو اهمیت ندادند.
روح الله مؤمن نسب، دبیر ستاد اجرای امر به معروف و نهی از منکر استان تهران که امروز دوشنبه در بین متحصنین حاضر شده بود نیز گفت: «برخورد انتظامی سخت با تحصن، برخورد درستی نبود و تحریک کننده بود. خواهش ما از مسئولین مربوطه که این اشتباه را کردند این است که این افراد را آزاد کنند و عذرخواهی کنند.»
با این وجود در ساعات اولیه روز دوشنبه قوه قضاییه با صدور اطلاعیهای خبر داد که همه بازداشت شدگان این تجمع پس از ساعاتی آزاد شدهاند «هیچ کسی در بازداشت» بسر نمیبرد.
اعتراض گروههای حامی حجاب اجباری که به تعبیر برخی «آتش به اختیار» عمل میکنند پس از ارائه لایحه «حجاب و عفاف» به مجلس شدت گرفته است. برخی از فعالان سیاسی این تحرکات را سازمان یافته و هدفمند میدانند.
انتشار متن لایحه «حجاب و عفاف» در رسانهها با واکنش شدید «اصولگرایان» مواجه شد که از «شدید نبودن» برخوردها انتقاد میکنند و در طرف مقابل مردم و کارشناسان نیز این لایحه را در تضاد با آزادیهای فردی دانستهاند.
خبرگزاری فارس، وابسته به نهادهای امنیتی، نیز به دنبال تاثیرگذاری بر لایحه اقدام به راهاندازی نظرسنجی با عنوان «لایحه عفاف و حجاب به نفع بیحجابها تنظیم شده» کرد و در فراخوانی از مردم خواست به «پویشی» علیه این لایحه بپیوندند.
اما این اعتراضات رسانههای نزدیک به نهادهای امنیتی و همچنین فعالیت گروههای «آتش به اختیار» مانع حرکت اعتراضی بخشهای زیادی از مردم که همچنان با حضور بدون حجاب در خیابانها به مقاومت مدنی میپردازند، نشده است. این روند به گونهای است که هیات تحریریه روزنامه واشنگتنپست روز جمعه ۱۶ تیر با انتشار مقالهای در ارتباط با ادامه تظاهرات علیه حجاب اجباری در ایران گفت «رژیم» جمهوری اسلامی با وجود تلاش فراوان نتوانسته «قیام» معترضان را فرو نشاند.
در ابتدای این مقاله به دستور مقامات دانشگاه علامه طباطبایی تهران به دانشجویان دختر برای پوشیدن مقنعه، خشم دانشجویان از این اقدام، و انتشار ویدیوی برخورد خشونتبار با یک دانشجوی دختر مخالف این دستور، اشاره شده است.
در ادامه این مقاله، به حضور زنان و دانشجویان در خط مقدم «جنبش زن، زندگی، آزادی» با هدف کسب آزادیهای بیشتر از «دینسالاری اسلامگرای خفهكننده» اشاره شده است. تعلیق ۴۰ دانشجوی دختر دانشگاه هنر تهران به دلیل خودداری آنها از پوشیدن روسری و تحصنشان در اعتراض به این اقدام به عنوان نمونهای از «مقاومت» زنان و دانشجویان ایرانی در برابر جمهوری اسلامی عنوان شده است.
در ادامه به حمایت دهها گروه دانشجویی دیگر از جمله دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر از دانشجویان معترض دانشگاه هنر اشاره و تصریح شده است: «دینسالاری اسلامی ایران تسلیم نمیشود.»